Αυθαίρετα: Μονιμοποίηση της δυνατότητας τακτοποίησης για μικρής κλίμακας αυθαιρεσίες ζητά η αγορά

Αυθαίρετα: Μονιμοποίηση της δυνατότητας τακτοποίησης για μικρής κλίμακας αυθαιρεσίες ζητά η αγορά

Ο νόμος εκπνέει στις 8 Νοεμβρίου - Παράγοντες βλεπουν χάος στην αγορά ακινήτων εάν τερματιστεί η δυνατότητα των δηλώσεων

athereta-n1
Την μονιμοποίηση της δυνατότητας τακτοποίησης αυθαιρεσιών μικρής κλίμακας ανεξάρτητα νόμων και άλλων περιορισμών ζητούν από την πολιτεία οι επιστημονικοί φορείς της χώρας.

Όπως αναφέρουν, σήμερα εάν δεν δινόταν άλλη παράταση στο νόμο που εκπνέει στις 8 Νοεμβρίου, θα πάγωνε η αγορά των ακινήτων καθώς δεν θα μπορούσε να γίνει καμία δικαιοπραξία ακόμη και έκδοση οικοδομικής άδειας μικρής κλίμακας. Επισήμως το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει πάρει θέση στο θέμα μολονότι είναι σαφές ότι είναι αναγκασμένο να προχωρήσει σε επιμήκυνση του υφιστάμενου νόμου έστω και για λίγους μήνες, μέχρι να επεξεργαστεί την δική του πρόταση για τα αυθαίρετα.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος έχει προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη προτείνει την εξάμηνη παράταση του νόμου και στην συνέχεια την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου. Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται η δυνατότητα ενός «ανοικτού» μηχανισμού τακτοποίησης ακόμη και όταν θα εφαρμοστεί η ταυτότητα του κτιρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης