Πώληση ακινήτων και με POS για την απόκτηση Golden Visa

Πώληση ακινήτων και με POS για την απόκτηση Golden Visa

«Πήραμε γνωμοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν παραβιάζεται καμία ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία από τη χρήση POS, οπότε με την τροπολογία θα επανανομοθετηθεί τη χρήση POS» επισήμανε o Άδωνις Γεωργιάδης

868087
Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς ακινήτων μέσω POS για την απόκτηση Golden Visa επαναφέρει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Επενδύσεων στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη η ακύρωση της δυνατότητας ηλεκτρονικής αγοράς λόγω δικαστικής υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη γνωστός επιχειρηματίας οδήγησε σε σημαντική υστέρηση εσόδων.

«Πήραμε γνωμοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν παραβιάζεται καμία ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία από τη χρήση POS, οπότε με την τροπολογία θα επανανομοθετηθεί τη χρήση POS» επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με άλλη ρύθμιση όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, προβλέπεται εξουσιοδότηση των Υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών, για τη θέσπιση ανώτερου πλαφόν ανά περιοχή, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και σε άλλες περιοχές πλην της Αττικής όπου είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέχρι σήμερα, οδηγώντας σε άνοδο των τιμών των ακινήτων.


«Το 90% των αγοραπωλησιών ακινήτων γίνονταν στην Αττική. Η κατεύθυνση όλων των ανθρώπων, που θέλουν να επενδύσουν στα ακίνητα κυρίως στην Αθήνα, είχε πολύ μεγαλύτερη του φυσιολογικού αύξηση τιμών ακινήτων σε αυτή την περιοχή, ανέβαζε τα ενοίκια κλπ. Έτσι δίνουμε το δικαίωμα στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, να καθορίζουμε όχι κατώτερο ποσό - οι 250.000 ευρώ παραμένουν - αλλά ανώτερο ποσό για παράδειγμα στην Αθήνα, για να κατευθύνουμε αγοραστές και σε άλλες περιοχές της χώρας και να αποφορτίσουμε την Αττική, που αρχίζει να έχει τις αρνητικές διαστάσεις ενός κατά τα άλλα θετικού μέτρου», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης