Facebook: Η έρευνα των Αρχών Ανταγωνισμού ρίχνει την μετοχή

Facebook: Η έρευνα των Αρχών Ανταγωνισμού ρίχνει την μετοχή

Περισσότερες από 40 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ενταχθεί στην έρευνα για το εάν οι επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό

saupload_facebook
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Facebook Inc. από τις Αρχές Ανταγωνισμού διευρύνθηκαν την Τρίτη καθώς δεκάδες πολιτείες εντάχθηκαν στην έρευνα που διεξάγεται από τις αρχές των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη σχετικά με το εάν οι επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό ή θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες.

Συνολικά, 45 πολιτείες -συμπεριλαμβανομένων του Γκουάμ και της Επαρχίας της Κολούμπια- συνεργάζονται τώρα στη διμερή έρευνα, σύμφωνα με την Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λέτισια Τζέιμς, που ηγείται της υπόθεσης.

Η Τζέιμς δήλωσε ότι η υπόθεση στοχέυει να βρεί κατά πόσο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή και αν υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές των καταναλωτών ή αν έχει αυξηθεί το κόστος της διαφήμισης, που είναι βασική πηγή εσόδων της εταιρείας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνα Τζέφ Λάντρι, του οποίου η πολιτεία εντάχθηκε στην έρευνα , δήλωσε ότι οι γίγαντες της τεχνολογίας δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από την πολυπλοκότητα και τις συνέργειες.

Οι μετοχές της εταιρείας παρουσίαζαν πτώση στη συνεδρίαση της Τρίτης κατά 2,1% .

Περισσότερες πληροφορίες στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης