Χρηματιστήριο Αθηνών: Αγοραστές και πωλητές έφεραν κέρδη για έκτη συνεχή συνεδρίαση

xri098

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,73% κλείνοντας στις 873,50 μονάδες 

«Βρυχάται» η «μηχανή» του χρηματιστηρίου καθώς η Αθήνα βρέθηκε πάνω από τις 870 μονάδες. Εν μέσω του ρεκόρ του επιτοκίου στα ελληνικά ομόλογα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,73% κλείνοντας στις 873,50 μονάδες με έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Μοχλός της ανόδου οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες έδωσαν την ώθηση ενω και ορισμένες επιλεγμένες μετοχές έδωσαν στηρίγματα, όπως Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ.

Όπως έδειξαν οι τελευταίες συνεδριάσεις οι Long δεν καταστρέφουν τους Short, αλλά τους αναγκάζουν σιγά- σιγά να σκέπτονται την έκθεση τους στην ελληνική αγορά.
Αυτή η σταθερή πορεία δίχως μεγάλες διακυμάνσεις και αναταράξεις δίνει την ευκαιρία να γίνονται τοποθετήσεις – καθώς ούτε αυτοί που πωλούν βγαίνουν άτσαλα, ούτε αυτοί που αγοράζουν σε υψηλές τιμές.

Μέσα σε έξι ημέρες οι τράπεζες έγραψαν νέα υψηλά περιόδου ενώ νέα υψηλά κατέγραψαν μετοχές όπως ο ΟΤΕ, ο Μυτιληναίος.

Βεβαίως, βοηθός στα σχέδια των long είναι η καλή πορεια των διεθνών αγορών καθώς εδώ και ημέρες οι ευρωπαϊκές αγορές είναι θετικές, όπως και η αμερικανική- η οποία προεξοφλεί θετικές ειδήσεις σχετικά με τις συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας.

Η μετοχή της Εθνικής κέρδισε 3,64% στα 2,878 ευρώ με 3 εκατ. μετοχές. Οριακή πτώση 0,22% η Eurobank στα 0,893 ευρώ με 6,6 εκατ. μετοχές.

Άνοδος 0,46% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,064 ευρώ με 1,3 εκατ. μετοχές. Κέρδη 1,42% για την Alpha bank στα 1,78 ευρώ με 3,7 εκατ. μετοχές.

Άνοδος 1,52% για τον Μυτιληναίο στα 10,01 ευρώ. Κέρδη 2,30% για την Βιοχάλκο στα 3,785 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 83,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

facebook1

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό αδήλωτων πωλήσεων μέσω διαδικτύου – Στις πρώτες οκτώ υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν, η αξία των αδήλωτων πωλήσεων ξεπερνά τα 5,7 εκατ. ευρώ 

6
prwti-katoikia0

Τις προθέσεις της κυβέρνησης αποκαλύπτει η 4η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας – Δυσαρέσκεια των θεσμών που θεωρούν ότι η παράταση επιβραδύνει την ομαλοποίηση της κουλτούρας πληρωμών, αλλά αναγνωρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των ρυθμίσεων

2
staikouras

«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά, εργάζεται και συνάμα αισιοδοξεί ότι η τροχιά της ελληνικής οικονομίας θα είναι ολοένα και καλύτερη» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών