Έκπτωση 5% στις προκαταβολές φόρου για τις επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο

Έκπτωση 5% στις προκαταβολές φόρου για τις επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο

Τι αποκαλύπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού Το κόστος ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο - Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο εγκρίθηκε από τους θεσμούς, γιατί έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά

oikonomikwn_main
Εφάπαξ ελάφρυνση, αλλά και σημαντική ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις που μέσα στην κρίση δήλωσαν κέρδη, αποκαλύπτει το προσχέδιο του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, το οποίο απέστειλε στην Κομισιόν η κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτεται στη σελίδα 10 του προσχεδίου, προβλέπεται μείωση 5% στις φετινές προκαταβολές φόρου των νομικών προσώπων. Το κόστος ανέρχεται σε 138 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο εγκρίθηκε από τους θεσμούς, γιατί έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά. Επιπλέον, όμως, το 2020 μειώνεται ο φόρος των επιχειρήσεων σε 24%. Τα εκκαθαριστικά όμως που εκδόθηκαν φέτος έχουν υπολογίσει προκαταβολή φόρου 100%, με βάση τον συντελεστή φορολόγησης 29% που ισχύει. Με άλλα λόγια, επειδή το 2020 θα πρέπει να επιστραφούν μαζικά μεγάλα ποσά φόρου, κρίθηκε συμβατό να ξεκινήσει από φέτος η αποπληρωμή τους.

Όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να γίνει νέα εκκαθάριση φόρου εισοδήματος από την ΑΑΔΕ, προκειμένου να αλλάξουν τα ποσά δόσεων έως το τέλος του έτους για τις επιχειρήσεις.

Δείτε το προσχέδιο του προϋπολογισμού που εστάλη στην Κομισιόν

Στη σελίδα 10 του προσχεδίου που εστάλη στην Κομισιόν η πρόβλεψη για τις επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης