Γεραπετρίτης: Θα δώσουμε 200 εκατ. ευρώ σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων

Γεραπετρίτης: Θα δώσουμε 200 εκατ. ευρώ σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων

Τα αναδρομικά θα δοθούν με δόσεις σε όσους τα δικαιούνται, δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

gera_e
Λόγω της άνθισης της ελληνικής οικονομίας, θα υπάρξει ένα πλεόνασμα το οποίο μας επιτρέπει να δώσουμε ένα ποσό γύρω στα 200 εκατομμύρια σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, το οποίο θα καταβληθεί πιθανώς τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο τόνισε ο υπουργός  Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» στο OPEN..

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά θα τα πάρουν. Ερωτηθείς πότε θα γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, διευκρίνισε πως «το κομμάτι που έχει να κάνει με τα αναδρομικά θα το έχουμε εξαιρετικά σύντομα και ελπίζω εντός του Οκτωβρίου». Ειδικότερα, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη μελέτη για το βάθος του χρόνου για τα αναδρομικά. Η καταβολή, όπως ανέφερε, ενδέχεται να γίνει με δόσεις γιατί πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες. Όσο για τις συντάξεις, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση.

Ο υπουργός Επικρατείας για το θέμα των επιθέσεων της Τουρκίας στη Συρία τόνισε ότι είναι ένα παιχνίδι ισχύος στη διεθνή σκακιέρα, και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση στη περιοχή. Όπως προειδοποίησε, λόγω των εξελίξεων αναμένεται να υπάρξουν μεγαλύτερες ροές στο προσφυγικό, και γι' αυτό η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν έχεις αύξηση των προσφυγικών ροών τέτοιου μεγέθους, η διαχείριση του προβλήματος γίνεται εκ των πραγμάτων δυσκολότερη, ανέφερε.

Για τις προκλήσεις των Τούρκων στη Κυπριακή ΑΟΖ ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κύπρο και πως αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα εξετάσει μέχρι και πλοία να στείλει στη περιοχή, εφόσον αυτό ζητηθεί.

Γ.Γεραπετρίτης: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων» - Τώρα ό,τι συμβαίνει 13/10/2019 | OPEN TV
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης