Λουξ & ΕΨΑ προς Coca Cola: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Λουξ & ΕΨΑ προς Coca Cola: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Η θυγατρική της πολυεθνικής είχε κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφάντησής της, προειδοποιώντας για άσκηση αγωγών

loyx-748x498
Απάντηση στις προειδοποιήσεις της Coca Cola Hellas ότι θα κινηθεί νομικά κατά αυτών που «συκοφαντούν» την εταιρεία με αφορμή την περιβόητη υπόθεση της καμπάνιας με τον Παρθενώνα επιχειρούν ΛΟΥΞ και ΕΨΑ.

Στο κοινό ανακοινωθέν, το οποίο όμως δεν συνυπογράφει η Βίκος, οι δύο εταιρείες λένε πως «η πολυεθνική βρίσκεται σε προφανή κατάσταση πανικού εξαιτίας της αποκάλυψης της αλήθειας»

Τονίζουν δε πως «θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο που έχουν στα χέρια τους, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα όσον αφορά την τήρηση των κείμενων διατάξεων και των σχετικών νόμων περί αδειοδότησης και πληρωμής σχετικών τελών».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο εταιρειών:

«Την αλήθεια “δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά”

Όλο το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τα όσα αποκαλυπτικά στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μετά από σχετικό πρωτοσέλιδο και το πλήθος των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν. Οι εταιρείες ΛΟΥΞ και ΕΨΑ έχουν καταγγείλει όλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα και ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσει άμεσα η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για να ριχτεί άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση και να επικρατήσει το δίκαιο.

Οι Ελληνικές Εταιρείες ΕΨΑ και ΛΟΥΞ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Coca Cola Hellas την ίδια ημέρα δηλώνουν ότι η πολυεθνική βρίσκεται σε προφανή κατάσταση πανικού εξαιτίας της αποκάλυψης της αλήθειας και για το λόγο αυτό εξαπολύει λεονταρισμούς και επιθέσεις εναντίον όλων αυτών που συνέβαλαν στην ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών που έλαβαν χώρα τους τελευταίους έντεκα μήνες. Όπως όμως λέγει και η σχετική Ελληνική παροιμία ‘’καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται’’.

Κλείσιμο
Ίσως η Coca Cola Hellas να βρήκε έναν νέο τρόπο να στραφεί εναντίον όλων όσοι με θάρρος και ανιδιοτέλεια δεν λύγισαν από το βάρος των πιέσεων της πολυεθνικής και βοήθησαν στην ανάδειξη της αλήθειας, εκτοξεύοντας απειλές και φοβέρες προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα κέρδη. Είναι τουλάχιστον περιπαικτικός ο λόγος της εν λόγω Εταιρείας όταν μιλάει για σεβασμό απέναντι στους νόμους, στο Σύνταγμα , στους θεσμούς και στους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) έχει εκδώσει δυο φορές πρόσφατα σε βάρος της απόφαση για την αυθαίρετη επικοινωνιακή χρήση των εθνικών μας συμβόλων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ επιπλέον η COCA COLA στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της στην Ελλάδα έχει καταδικαστεί παλαιότερα τουλάχιστον άλλες δυο φορές και από άλλη Ανεξάρτητη Αρχή του ελληνικού κράτους για αθέμιτες πρακτικές.

Οι ΛΟΥΞ και ΕΨΑ που εξ αρχής έχουν επιλέξει να κάνουν χρήση διαδικασιών ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών μόνο με τη νόμιμη οδό, θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο που έχουν στα χέρια τους, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα όσον αφορά την τήρηση των κείμενων διατάξεων και των σχετικών νόμων περί αδειοδότησης και πληρωμής σχετικών τελών.

Αξίζει να τονιστεί για μια ακόμα φορά, ότι οι ΕΨΑ και ΛΟΥΞ δεν επιδιώκουν ίδιον οικονομικό όφελος από την συγκεκριμένη υπόθεση, αντιθέτως οποιαδήποτε κίνησή τους γίνεται με μοναδική επιδίωξη τον περιορισμό των παράνομων πρακτικών εμπορευματοποίησης των εθνικών μας συμβόλων, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του διαφαινόμενου αθέμιτου ανταγωνισμού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης