Αγώνας δρόμου για το προσχέδιο προϋπολογισμού 2020

Αγώνας δρόμου για το προσχέδιο προϋπολογισμού 2020

Μέχρι χθες η «τρύπα» που εντόπιζαν οι θεσμοί για τη νέα χρονιά είχε περιοριστεί, κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ - Στόχος να μηδενιστεί η απόσταση έως τις 15 Οκτωβρίου, που θα σταλεί το προσχέδιο στην Κομισιόν

kyriakos-prosxedio-ena
Μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να πείσουν τους τεχνοκράτες των ευρωπαϊκών θεσμών ότι η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος είναι διασφαλισμένη, δίνουν τα τελευταία 24ωρα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενόψει της κατάθεσης του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2020 στη Βουλή μεθαύριο, Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξακολουθούν να εντοπίζουν δημοσιονομικό κενό το 2020, όπως επιβεβαίωσε χθες ο απερχόμενος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η απόσταση που χωρίζει τις προβλέψεις των Ευρωπαίων από εκείνες της ελληνικής πλευράς είχε περιοριστεί πλέον χθες κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ, με τάση περαιτέρω μείωσης.

«Μιλάμε για ένα κενό που στο παρελθόν δεν θα το συζητούσαν καν. Ο αριθμός είναι μικρότερος σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να έχουν δει ακόμα αναλυτικά όλα τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι», ανέφεραν χθες το μεσημέρι πηγές με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων. «Διαβάζω καθημερινά ελληνικό Τύπο, βλέπω νούμερα, αλλά δεν έχουν σημασία κατά τη γνώμη μου, γιατί τα νούμερα αλλάζουν κάθε μέρα. Είμαστε σε διαδικασία συζήτησης.



Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης