Εφορία: Πλήρης άρση κατασχέσεων και με τη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Εφορία: Πλήρης άρση κατασχέσεων και με τη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Η νέα ρύθμιση θα ισχύσει για τις οφειλές που βεβαιώνονται από 1-1-2020 και θα συνεπάγεται άμεση αποδέσμευση των καταθέσεων

eforia-rythmisi-24
Aκόμη πιο ευνοϊκό για τους φορολογούμενους προσπαθεί να καταστήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το καθεστώς της νέας «πάγιας» ρύθμισης των οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να συμπεριλάβει στις διατάξεις για τη νέα «πάγια» ρύθμιση των 24 και των 48 δόσεων , που θα ισχύσει από 1-1-2020 το ευεργέτημα της πλήρους αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών το οποίο εφαρμόζεται ήδη στο πλαίσιο της ρύθμισης των «120 δόσεων».

Ειδικότερα, όσοι οφειλέτες υπάγονται στη νέα  ρύθμιση των 120 δόσεων, έχοντας ήδη δεσμευμένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για τις απλήρωτες οφειλές τους προς το Δημόσιο οι οποίες εντάσσονται στη ρύθμιση, θα δικαιούνται το ακόλουθο ευεργέτημα: οι λογαριασμοί τους θα αποδεσμεύονται, εφόσον εισέλθουν σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα TAXISnet και λάβουν Βεβαίωση Αποδέσμευσης, την οποία θα πρέπει να κοινοποιούν άμεσα, με κάθε πρόσφορο μέσο στις τράπεζες στις οποίες τηρούν τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Ανάλογη δυνατότητα θα έχουν και οι εντασσόμενοι στη νέα «πάγια» ρύθμιση οφειλέτες εναντίον των οποίων θα έχει ληφθεί το μέτρο της κατάσχεσης των μισθών ή των συντάξεών τους ή άλλων εισοδημάτων τους στα χέρια αυτών που τους τα καταβάλουν. Για τους οφειλέτες αυτούς, οι κατασχέσεις στους μισθούς ή τις συντάξεις τους ή τα άλλα εισοδήματά τους θα σταματούν, εφόσον εισέλθουν σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα TAXISnet και λάβουν Βεβαίωση Αποδέσμευσης, την οποία θα πρέπει να κοινοποιήσουν άμεσα, με κάθε πρόσφορο μέσο στον εργοδότη ή στο ασφαλιστικό ταμείο, κατά περίπτωση.

Σημειώνεται πάντως ότι με τη νέα «πάγια» ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση θα επιτρέπεται να ρυθμίζονται μόνο οι οφειλές προς το Δημόσιο που θα βεβαιώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης