Χρεοκοπία Thomas Cook: Άμεσα ανοίγματα έως €230 εκατ. για τις ελληνικές επιχειρήσεις

cook-bus

Το «τσουνάμι» της Thomas Cook φαίνεται ότι χτυπά κατά κύριο λόγο μεσαίες και μικρότερες οικογενειακές επιχειρήσει

Σε επίπεδα πάνω από 200 εκατ. ευρώ κι έως 230 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα πρώτα, άμεσα «ανοίγματα» της Thomas Cook σε ελληνικές επιχειρήσεις, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που φαίνεται να συγκεντρώνονται στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, πέραν φυσικά του κόστους που δεν μπορεί να αποτιμηθεί από τις ακυρώσεις, τα διαφυγόντα έσοδα και το πρόωρο κλείσιμο μονάδων, πρίν το τέλος της θερινής σεζόν, κυρίως σε καταλύματα που είχαν αποκλειστικές συνεργασίες με τον τουριστικό κολοσσό.

Το «τσουνάμι» της χρεοκοπίας της Thomas Cook, όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές στο newmoney.gr, φαίνεται ότι χτυπά κατά κύριο λόγο μεσαίες και μικρότερες οικογενειακές επιχειρήσεις, τη «ραχοκοκκαλιά» του κλάδου, ενώ για τους μεγάλους που επηρεάζονται (δεδομένου ότι το φάσμα των ξενοδόχων που πλήττονται είναι πολύ μεγάλο) , «χτυπάει περισσότερο στην κερδοφορία τους.

Ειδικά πάντως για τις μικρότερες και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποκλειστικότητα και χάνουν τις πωλήσεις της σεζόν, αφού υπάρχουν υποχρεώσεις του Οργανισμού για την υψηλή περίοδο και δή μέσα στο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου, τίθεται θέμα βιωσιμότητας», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Οι ίδιοι στέκονται και στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο πλήγμα υφίστανται επιχειρήσεις στην Κρήτη- κι εκεί μάλιστα συγκεντρώνονται κοντά στο ήμισυ (ενδεχομένως και περισσότερο) των ανοιγμάτων- ακολουθεί η Ρόδος, η Κώς και με μικρότερα ποσοστά άλλοι μεγαλύτεροι ή μικρότεροι προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σκιάθος κ.α.

Ενδεικτικά στην Κρήτη, οι τοπικοί φορείς είναι κυριολεκτικά σε κατάσταση συναγερμού, με τα ανεξόφλητα τιμολόγια, όπως επισημάνθηκε στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη, να διαμορφώνονται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του αντίκτυπου που προκαλεί η κατάρρευση της Thomas Cook είναι ότι, σύμφωνα με τον κ. Λευτέρη Παπακαλιάτη, αντιπρόσωπο της Thomas Cook στο νησί, «στα 300 περίπου ξενοδοχεία που συνεργαζόμαστε ως Thomas Cook, στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, υπάρχουν απλήρωτα τιμολόγια από το τέλος Ιουνίου που είναι απλήρωτα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

....

Ο Μαδουρο πταίει πανηλιθια ζώα.Σταματηστε να στέλνετε εμβάσματα από τα κλεμμένα σε τράπεζες της Βενεζουέλας και επιλέξτε την Μεγάλη Βρετανία, διότι οι Βρετανοί είναι φιλέλληνες και κυρίως φιλελεύθεροι αντικρατιστες,sic,και την έχουν μεγάλη, την αξιοπιστία τους, όπως εσχατως την αισθανθηκατε. Αφήστε που μπορείτε να εντοπίσετε και το νησί στο χάρτη.Ενω η Βενεζουέλα ούτε σε ποια ήπειρο βρίσκεται σε ξέρετε.Αλλα έχετε αποψη .Κνωδαλα. The best is due to come.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης