Θεοχάρης στον ΘΕΜΑ 104,6: Πάνω από €500 εκατ. μακροπρόθεσμα το κόστος από τη χρεοκοπία της Thomas Cook

Θεοχάρης στον ΘΕΜΑ 104,6: Πάνω από €500 εκατ. μακροπρόθεσμα το κόστος από τη χρεοκοπία της Thomas Cook

Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Σκιάθος οι τρεις περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο άμεσα - Μεγάλο πρόβλημα μεσοπρόθεσμα για την Κρήτη - Τα τέσσερα ζήτηματα προς άμεση διευθέτηση

thomas-cook1
Σύμφωνος με την εκτίμηση ότι μακροπρόθεσμα το κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από τη χρεοκοπία της Thomas Cook θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης καθώς όπως επισήμανε «υπάρχουν συμβόλαια και 7ετιας με την Thomas Cook».

«Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το άμεσο κόστος που θα προκαλέσει προβλήματα γιατί σε βάθος χρόνου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως εξήγησε τα επόμενα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι:

- η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί

- ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων τουριστών οι 25.000 εκ των οποίων είχαν φτάσει με τη βρετανική Thomas Cook

- οι άμεσες ακυρώσεις και τι μπορούμε να κάνουμε. «Είμαστε σε συνεννόηση με αεροπορικές εταιρείες για δρομολόγια και θα εστιάσουμε το διαφημιστικό πρόγραμμα σε αγορές και πόλεις που έχουν πληγεί από την υπόθεση αυτή» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Κλείσιμο
- Μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε πώς θα ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και πώς θα το μεγαλώσουμε

Κληθείς να ονοματίσει τις περιοχές στην Ελλάδα που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη χρεοκοπία της Thomas Cook ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «οι περιοχές που είχαν το πιο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, λιγότερο η Κρήτη και η Κως» καθώς όπως διευκρίνισε «στη Ζάκυνθο ήταν περισσότεροι οι εγκλωβισμένοι σε σχέση με όλη την Κρήτη, όμως η σεζόν της Κρήτης είναι για ένα μήνα ακόμα ενώ η Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες κλείνει άρα μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί περισσότερο η Κρήτη και οι μεγάλοι προορισμοί».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης