Επιδόματα: Ποια θα πληρωθούν αυτήν την εβδομάδα

Επιδόματα: Ποια θα πληρωθούν αυτήν την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά ποια είναι και πώς υπολογίζονται

epidima
Μεταξύ 25 - 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η τέταρτη δόση για το επίδομα παιδιού Α21 ενώ μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 208 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Δ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους(2019).

Ωστόσο μετά την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων διαπιστώθηκε αλλαγή στα εισοδήματα ορισμένων δικαιούχων με αποτέλεσμα να μην τους καταβληθεί η τέταρτη δόση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που τους καταβλήθηκαν, καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ.

Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορίζεται ως εξής:

Κλείσιμο
Για την Α κατηγορία: 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο-επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο-επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την Β κατηγορία: 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο-επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.

Για την Γ κατηγορία: 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο-επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο-επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ δικαιούνται  περίπου 100.000 εργαζόμενοι που απασχολούνταν στα εποχικά- τουριστικά επαγγέλματα καθώς και οι εξής κλάδοι:

Οικοδόμοι, λατόμοι ασβεστοποιοί πλινθοποιοί αγγειοπλάστες δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές κλπ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει:
α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 15:00, για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και
β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 23:59) για όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.oaed.gr).
Για την παραλαβή των δικαιολογητικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται εντός 15 εργάσιμων ημερών περίπου από την έγκριση της αίτησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης