Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 35.000 ανέργους

1760622

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Στις αδύναμες ομάδας , τις τοπικές κοινωνίες και τους μακροχρόνια άνεργους θα απευθύνεται το νέο πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα που σχεδιάζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε τριάντα επτά (37) υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Η απασχόληση διάρκειας 8 μηνών, η οποία σε καμία περίπτωση – όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα - δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων, θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των Δήμων και Φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Κυριότερα, το αναμορφωμένο πρόγραμμα θα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σπονδυλωτής παρέμβασης, η οποία με την παροχή –σε επόμενο στάδιο- εξειδικευμένης και πιστοποιημένης, θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας, θα οδηγεί στην ομαλή επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

«Η αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και η ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης απαιτεί οργανωμένο σχέδιο, στοχευμένες παρεμβάσεις, καθαρές λύσεις- επισήμανε ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα- Σπασμωδικές ενέργειες, ευκαιριακοί σχεδιασμοί και πελατειακές λογικές στην υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης, καταφέρνουν μόνο να παγιδεύουν τους ανέργους και τις τοπικές κοινωνίες σε λάθος κατευθύνσεις.

Προχωρούμε, λοιπόν στην ουσιαστική αναμόρφωση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους δημόσιους φορείς, για 35.000 ανέργους, με εστίαση στους πιο αδύναμους της αγοράς εργασίας και με συνοδευτικές υπηρεσίες ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, ώστε να κατευθυνθούν με αξιώσεις σε σταθερές θέσεις εργασίας της κάθε τοπικής οικονομίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Ηλίας

Άθλιοι αριστεροί, αυτά τα παιδιά θα αμοίβονται λιγότερο και απο τους αγράμματους εργάτες στις φράουλες, παρόλο που θα ειναι πτυχιούχοι. Δεν μιλάτε άθλιοι γιατι αφορά Έλληνες, όχι μουσουλμάνους λαθροεισβολείς.

vg

"όχι πάγιες και διαρκείς ανάγκες" λέει, γι αυτό οι χιλιάδες των 2 τελευταίων αντίστοιχων προγραμμάτων του οαεδ, σε δασαρχεία και οτα α και β έχουν σκυλιάσει να μονιμοποιηθούν γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με την υπόσχεση πρώην ζαίου υπουργού και την ανοχή της τωρινής κυβέρνησης (σχεδιάζει προκήρυξη για διορισμό με μπόνους μοριοδότησης). Και πάλι νοσοκομεία, ασφάλεια, εκπαίδευση, στην πίεση. Και πάλι, πελατάκια, άχρηστοι, τα ίδια κάθε φορά.

Νίκος Α.

Πες τα φίλε μου γελάει ο κόσμος, ειδικά με τους τύπους στα Δασαρχεία 8 μήνα που ΣΚΑΝΔΑΛΟΔΩΣ παρατάχθηκαν άλλους 8 μήνες λόγω εκλογών και σας δίνω είδηση νέα παράταση άλλους 6 μήνες!!! Μιλάμε για μπανανία τόσα Μνημόνια τόσες περικοπές τόσες θυσίες στις ζωές μας και δεν δίδαξαν σε κανέναν τίποτα, Δημόσιο και πάλι Δημόσιο, κηφήνες και πάλι κηφήνες και πώς θα μονιμοποιηθούν.Καμια τσίπα καμία ντροπή.

Οι συνηθισμένες μπούρδες.

Όλοι οι ρακενδυτοι θα μπούνε.Ως συνήθως. Δείτε τη μοριοδοτηση, για να καταλάβετε. Και αν αυτοί βρουν δουλειά,,, "χαιρετά μου το πλάτανο". Εγώ απορώ, γιατί γίνονται αυτά τα προγράμματα. Δώσε κατευθείαν τα λεφτά στο χέρι, και τελείωνε. Θα επιμορφώσεις τον 55χρονο άνεργο, για να βρει δουλειά; που;;;; Μα κορο'ι'δευομαστε μωρέ;

ΤΘ

Συμμετείχα παλιότερα σε κοινωφελές πρόγραμμα. Δεχόμουν απίστευτο μπούλιγκ από κάτι τύπους και τύπισσες με IQ<40. Μου έλεγαν συνέχεια "πω πω ρε παιδί μου τι θα κάνεις μετά" για να μου σπάσουν τα νεύρα και ύστερα έπαιρναν τηλέφωνο κάποιον γνωστό και σχολίαζαν μπροστά μου πως πέρασαν στις διακοπές. Μία γνωστή μου την σχολίαζαν αρνητικά επειδή ήταν ανύπαντρη και παραλίγο να στείλουν την στο ψυχιατρείο. Όσοι πάτε σε κοινωφελή προγράμματα μην ανοίγεστε και μην λέτε τα οικογενειάκα σας προβλήματα. Ούτε καν τι θα φάτε. Θα το σχολιάσουν και αυτό. Καλημέρα, καλησπέρα και τίποτα άλλο.

ΤΘ 21/09/2019, 09:56

Λέγεται mobbing. Ηθική και ψυχολογική παρενόχληση στον χώρο εργασίας. Έπρεπε να τους καταγγείλεις. Δυστυχώς μέσα στην κρίση το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. Φαίνεται ότι τα χρήματα ήταν μέσο εκτόνωσης για τα ψυχολογικά του κάθε διαταραγμένου, κι όταν μειώθηκαν του φταίει ο διπλανός του επειδή ζει.

μοριοδότηση κοινωφελούς

στα μόρια κάποιου προστίθενται και της γυναίκας του αν είναι άνεργη. Ωραίο σύστημα.

Μην χαίρεστε

Όλοι οι Αλβανοί και λαθραίοι τζιχαντιστές θα διοριστούν, αφού πια δεν φαίνεται από που είναι ούτε στα απολυτήρια ούτε πουθενά.

ΟΗΕ

Δουλέψτε τζάμπα για το Μητσοτακέικο μασονικό κράτος για να βγάζετε λιγοτερα από όσα δίνουν στους λαθραίους με τους φόρους μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης