Παπαθανάσης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα

Παπαθανάσης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα

«Βρισκόμαστε στο 2019, όπου η τεχνολογία τρέχει, οι επιχειρήσεις και η ανάπτυξη έχουν μείνει πολύ πίσω» σχολίασε για τον αναπτυξιακό νόμο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

papathansis-n1
Στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις απεργίες των εργαζομένων αναφέρθηκε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα, προσπαθώντας να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων και καλά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά αναπτυξιακό νομοσχέδιο και βρισκόμαστε στο 2019, όπου η τεχνολογία τρέχει, οι επιχειρήσεις και η ανάπτυξη έχουν μείνει πολύ πίσω, έχουν ταλαιπωρηθεί, οι διατάξεις απλά διευκολύνουν και επιταχύνουν τις διαδικασίες που πραγματικά είχαν αγκυλώσει την ταχύτητα της λειτουργίας μιας επιχείρησης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλο μένος της αντιπολίτευσης για ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις απεργίες των εργαζομένων σημείωσε ότι «έχει παρατηρηθεί ότι πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων μπορούν να σταματήσουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Εάν σε μία επιχείρηση υπάρχουν πολλά σωματεία τα οποία έχουν διαφορετικό αριθμό εργαζομένων, τότε ένα πολύ μικρό ποσοστό μπορεί να κλείσει τη λειτουργία συνολικά μιας επιχείρησης, επομένως το λογικό θα είναι για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό το καθεστώς της απεργίας, θα πρέπει οπωσδήποτε το 50 συν 1 να ψηφίσει υπέρ μιας απεργίας. Έχουμε παρατηρήσει, δηλαδή, 5% των εργαζομένων να μπλοκάρουν τη λειτουργία μιας ολόκληρης επιχείρησης και με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το κοινό, να ταλαιπωρείται ο πολίτης, επομένως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Γνωρίζετε, επαναλαμβάνω, περιπτώσεις όπου μπορεί σε μία εταιρεία με 1500 εργαζόμενους 50 εργαζόμενοι να σταματούν τη λειτουργία της εταιρείας, διότι ακριβώς αυτά τα 50 άτομα ή τα 70 άτομα λειτουργούν ένα κρίσιμο κομμάτι μιας επιχείρησης και συγκεκριμένα έχουμε περιπτώσεις εταιρειών δημοσίου ενδιαφέροντος οι οποίες έχουν σχέση και με τις συγκοινωνίες και με διάφορα άλλα μέσα»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης