Επιχείρηση... «Villa Juanita Dolores» της ΑΑΔΕ στη Μύκονο: Οι «Ισπανοί τουρίστες» ήταν οι ελεγκτές!

mykonos0

Πώς η «Χουανίτα», η «Ντολόρες», ο «Κάρλος» και ο «Αντόνιο» αποκάλυψαν ότι ιδιοκτήτης και μισθωτής βίλας στο νησί δεν είχαν δηλώσει ούτε ευρώ στην εφορία

Μια νέα επιχείρηση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την κωδική ονομασία, Villa Juanita Dolores, αποκάλυψε τη φοροδιαφυγή, που συντελείται στα νησιά και στα παραθαλάσσια θέρετρα, σχετικά με την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών.

Συγκεκριμένα, ομάδα τεσσάρων εφοριακών, μετά από έρευνα σε ιστοσελίδες, ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο, το οποίο δραστηριοποιείται στη Μύκονο, την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος, με σκοπό την ολιγοήμερη διαμονή τους στο νησί των ανέμων. Μάλιστα, οι εν λόγω ελεγκτές εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι Ισπανοί τουρίστες. Το μεσιτικό γραφείο τους ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου.

Έτσι, στις 2 του μήνα, αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Εκεί, πολυτελές όχημα, που είχε στείλει το μεσιτικό, τους παρέλαβε από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου και τους οδήγησε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία, στη Φτελιά.

Τότε, εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου και ξενάγησε τους τέσσερις εφοριακούς στους χώρους της βίλας. Στη συνέχεια, ζήτησε τα πλήρη στοιχεία των «πελατών», καθώς και τον τρόπο πληρωμής για τη μίσθωση του καταλύματος.

Σημειώνεται ότι το αντίτιμο, που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις, ανερχόταν σε 25.000 ευρώ.

Τότε, οι εφοριακοί αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών, που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, καθότι η βίλα παρακολουθούνταν στενά και, ως εκ τούτου, οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το ακίνητο ήταν μισθωμένο το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, η μεσίτρια προθυμοποιήθηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές, δηλώνοντας ότι, πρόσφατα, είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή, που εκμεταλλεύεται το ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, 19.200 ευρώ, για 8 ημέρες διαμονής.

Η λεπτομερής έρευνα, που ακολούθησε, αποκάλυψε τα εξής:

Τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία.

Επιπλέον, ο μισθωτής του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Τέλος, σε συνέχεια όλων αυτών, η ΑΑΔΕ, κατά προτεραιότητα, προχωρά σε τακτικούς ελέγχους και για τα δύο συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα.

ΣΧΟΛΙΑ (96)

Βαρουφάκη θα λέτε και θα κλαίτε

Καλά να πάθετε μουσχάρια....

Απλά πιάστε τους όλους

Μα είναι απλό. Οπου έλλην και κομπίνα.

γερμανοτσολιά ευρωλιγούρη

για να σας φτάσουμε έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Αντικειμενικός σχολιαστής......

.... όπως θα έχετε όλοι καταλάβει για την χρεοκοπία της Ελλάδας δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως συστηματικά διαφημίζει η κυβέρνηση του κούλη και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι που τον πλαισιώνουν για να του φτιάχνουν το προφίλ και για να φανατίζουν την μάζα του κόσμου εναντίον αυτών των κατά βάση φτωχών συναθρώπων μας. Κατά κύριο λόγο φταίει ο ιδιωτικός τομέας και η άγρια, ανήθικη φοροδιαφυγή στην οποία επιδόθηκε εδώ και 10ετίες. Προσωπικά υπολογίζω (εντελώς αυθαίρετα με γνώμονα αποκλειστικά την προσωπική εμπειρία από την καθημερινή κοινωνική τριβή) ότι στα 100 Ε που βγάζει μια επιχείρηση ότι δηλώνει για να φορολογηθεί κατά μέγιστα 30 Ε. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση από συνοικιακό μαγαζάκι ρούχων στην γειτονιά μου που με μικρό τζίρο κατάφερε να σπουδάσει 2 παιδιά (το 1 στο εξωτερικό), να χτίσει καινούργιο σπίτι και να έχει για την 4 μελή οικογένειά του πολύ καλό επίπεδο ζωής για 10 ετίες. Και μόνο το ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες που πληρώνει ο πολίτης και τον οποίο κατακρατούν οι επαγγελματίες φτάνει για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της κλεψιάς που συντελέστηκε τις τελευταίες 10 ετίες. Και ερωτώ εγώ ο αφελής τα εξής απλά πράγματα: - γιατί δεν βγαίνουν όλοι οι εφοριακοί από τα γραφεία στα νησιά τύπου Μυκόνου να πιάσουν την φοροδιαφυγή που οργιάζει τους καλοκαιρινούς μήνες? -γιατί δεν χτυπιέται αλύπητα η ολοφάνερη φοροδιαφυγή που συντελείται εδώ και 10 ετίες έξω από τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού από αλλοδαπές συμμορίες οι οποίες επιδίδονται σε αυτήν την ολοφάνερη φοροδιαφυγή με απίστευτο θράσος? Μήπως φοβάστε μην σας πουν ρατσιστές? Έλεος πια!!! -γιατί δεν συνδέθηκαν ακόμα οι ταμειακές μηχανές με τον TaxisNet ώστε να φαίνεται σε πραγματικό χρόνο και να βεβαιώνεται άμεσα ο ΦΠΑ? -γιατί οι λίστες Lagard, Borgians κτλ εξακολουθούν να βρίσκονται στα συρτάρια και δεν ελέγχονται για να εισπραχθούν διαφυγόντες φόροι? -γιατί εξακολουθούν να λειτουργούν επιχειρήσεις που χρωστούν εκατομμύρια σε ΙΚΑ και εφορία και δεν τις κλείνουν άμεσα ώστε να καθαρίσει το επαγγελματικό τοπίο από αυτούς τους κατά σύστημα απατεώνες? θέλω να ρωτήσω πολλά ακόμα αλλά εκνευρίζομαι πλέον και βλέπω ότι δεν βγάζει πουθενά. Καλό καλοκαίρι, να προσέχεται και η Παναγιά μαζί σας!

Ξεκουράσου τώρα

Το πιο κοπιαστικό πράγμα που έκανες στη ζωή σου είναι το παραπςνω κείμενο. Απλά να σου υπενθυμίσω πως τα χρήματα με τα οποία πληρώνεσαι ανελειπώς παράγονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Nion

Παίρνω 72.000€ ετησίως από ενοίκια. Πληρώνω 'Ενφια,ΦΜΑΠ,και φόρο εισοδήματος 57.000€. Πώς το βλέπετε, λίγα είναι; Και σε τελική ανάλυση,το κράτος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.Ας βγάλει τους ελεγκτές του έξω,αφού αξιολογήσει πρώτα τη μεγάλη φοροδιαφυγή και ας αρχίσει απ' αυτήν πρώτα. Δεν γίνεται κατακαλόκαιρο να κάνει ελέγχους σε φροντιστήρια και καφενεία (ενδεικτικά αναφέρω) στην Αθήνα και στα νησιά να γίνεται πάρτυ.

Panos

Έλεος ρε αντικειμενικέ σχολιαστή που μας έβγαλες τους ΔΥ άγιους. Απευθύνεσαι σε πολίτες που αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να λαδώσουν γιατρό, εφοριακό, υπάλληλο του ΙΚΑ. Δεν είναι όλοι έτσι αλλά εσεις οι ΔΥ οφείλεται να είστε υπόδειγμα. Δουλέψτε πρώτα εσείς σωστά και μετά δείξτε με το δάχτυλο αυτούς που ματώνουν για να πληρώσουν φόρους για να έχετε το παντεσπάνι σας

Τρυφωνας

Αντικειμενικέ δημόσιε υπάλληλε, τράβα να δουλέψεις γιατί και εμείς ελλάδα μένουμε και ξέρουμε τι τεμπελχανάδες είστε.

adam

...Έεεετσι ! γιατί όπως -πολύ σωστά- γράφει σε άλλο σημείο το κεντροδεξιό και φιλελεύθερο Π.Θ. : "η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης της νέας κυβέρνησης κινδυνεύει από την αμείωτη φοροδιαφυγή", ή με άλλα λόγια : αν η μείωση των φόρων σημαίνει και σαφώς μειωμένα έσοδα λόγω των επαγγελματιών που επιμένουν να φοροδιαφεύγουν ακόμη και με χαμηλότερους συντελεστές φόρου , τότε δε θέλει πολύ η Ε.Ε. να ζητήσει επιστροφή στο παλαίο καθεστώς όπου " παίρναμε περισσότερα από τους λίγους τίμιους"... Για άλλη μια φορά όλα εξαρτώνται από τους Έλληνες πολίτες.

Παραμύθι για να φοβηθούν τα κορόιδα

Με το Airbnb πρέπει να δώσεις τα πραγματικά σου στοιχεία και πιστωτική κάρτα. Δεν είναι facebook. Δε πληρώνουμε το Κράτος Καρανίκα πάρτε το χαμπάρι. Μια στις 10 κρατήσεις δηλώνουμε και πολύ είναι αν σκεφτείς τι υπηρεσίες μας παρέχει το κράτος. Η παραγωγική ταξη επαναστάτησε και τα δημόσια τσιμπούρια θα πεινάσουν

Θεριστής

να σέβεστε Γιάνη βλαχονοικοκοιραίοι!

Μάρθα

Η ώρα που οι εφοριακοί καταφθάνουν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όπου τους περιμένει η λιμουζίνα, και μιλάν μεταξύ τους Ισπανικά αποκαλώντας ο ένας τον άλλον Ντολόρες και Χουάν Ραμόν θα πρέπει να είναι όλα τα λεφτά! Ούτε ταινία του Ψάλτη να βλέπαμε...

ΚαραΗτας Καρανικας

εγώ διακοπαρω στο κότερο της Παναγοπούλου. Με πιάνεις ;

Μαφία κρατική Προστασία

Ένα κράτος απατεώνα, που δε φρόντισε ποτέ για την ευημερίσ των πολιτών του, που δεν ανταποδίδει φόρους κ που ξεγαλάει τους πολίτες του, το αντμετωπίζεις έτσι: Ως κλέφτη. Ποιά η διαφορά της ΑΑΔΕ από όσους εκβιάζουν για προστασία; Μία διαφορά, έχει προϊστάμενο τη Βουλή. Ξεκάθαρα κ νόμιμα πράγματα δηλαδή. Ειδήσεις αυτού του τύπου εΐναι μόνο για να κάνουν εντύπωση στους εξαθλιωμένους ιθαγενείς των επιδομάτων.

ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

Κατά καιρούς και η ΑΑΔΕ κατορθώνει μεγάλες επιτυχίες και μπράβο της.Τώρα για την προπαγάνδα ότι ο Κούλης κυνηγλα τους φοροφυγάδες εγώ του συνιστώ να ρωτήσει συνεργάτες του για πληροφορίες.Οι μισοί βουλευτές της ΝΔ στη Μύκονο είναι σήμερα.Ο Σίμος κι ο Μιλτιάδης παίρνουν από όλους απόδειξη;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης