Επιχείρηση... «Villa Juanita Dolores» της ΑΑΔΕ στη Μύκονο: Οι «Ισπανοί τουρίστες» ήταν οι ελεγκτές!

Επιχείρηση... «Villa Juanita Dolores» της ΑΑΔΕ στη Μύκονο: Οι «Ισπανοί τουρίστες» ήταν οι ελεγκτές!

Πώς η «Χουανίτα», η «Ντολόρες», ο «Κάρλος» και ο «Αντόνιο» αποκάλυψαν ότι ιδιοκτήτης και μισθωτής βίλας στο νησί δεν είχαν δηλώσει ούτε ευρώ στην εφορία

mykonos0
Μια νέα επιχείρηση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την κωδική ονομασία, Villa Juanita Dolores, αποκάλυψε τη φοροδιαφυγή, που συντελείται στα νησιά και στα παραθαλάσσια θέρετρα, σχετικά με την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών.

Συγκεκριμένα, ομάδα τεσσάρων εφοριακών, μετά από έρευνα σε ιστοσελίδες, ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο, το οποίο δραστηριοποιείται στη Μύκονο, την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος, με σκοπό την ολιγοήμερη διαμονή τους στο νησί των ανέμων. Μάλιστα, οι εν λόγω ελεγκτές εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι Ισπανοί τουρίστες. Το μεσιτικό γραφείο τους ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου.

Έτσι, στις 2 του μήνα, αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Εκεί, πολυτελές όχημα, που είχε στείλει το μεσιτικό, τους παρέλαβε από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου και τους οδήγησε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία, στη Φτελιά.

Τότε, εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου και ξενάγησε τους τέσσερις εφοριακούς στους χώρους της βίλας. Στη συνέχεια, ζήτησε τα πλήρη στοιχεία των «πελατών», καθώς και τον τρόπο πληρωμής για τη μίσθωση του καταλύματος.

Σημειώνεται ότι το αντίτιμο, που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις, ανερχόταν σε 25.000 ευρώ.

Τότε, οι εφοριακοί αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών, που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, καθότι η βίλα παρακολουθούνταν στενά και, ως εκ τούτου, οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το ακίνητο ήταν μισθωμένο το προηγούμενο διάστημα.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, η μεσίτρια προθυμοποιήθηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές, δηλώνοντας ότι, πρόσφατα, είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή, που εκμεταλλεύεται το ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, 19.200 ευρώ, για 8 ημέρες διαμονής.

Η λεπτομερής έρευνα, που ακολούθησε, αποκάλυψε τα εξής:

Τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία.

Επιπλέον, ο μισθωτής του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Τέλος, σε συνέχεια όλων αυτών, η ΑΑΔΕ, κατά προτεραιότητα, προχωρά σε τακτικούς ελέγχους και για τα δύο συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης