Ο Όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στον ΔΕΣΦΑ

desfa12

Πληροφορίες ότι η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί - Επίκεινται ανακοινώσεις - Τι προβλέπει το deal - Υπουργείο Ενέργειας: Η επένδυση του Ομίλου Κοπελούζου στον ΔΕΣΦΑ υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία

Ως συμφωνία που προετοιμαζόταν από καιρό με ευρύτερες προεκτάσεις και σε άλλες υποδομές φυσικού αερίου, περιγράφουν πηγές της αγοράς τις πληροφορίες περί deal του ομίλου Κοπελούζου με τους μετόχους του ΔΕΣΦΑ.

Η συμφωνία, η οποία λέγεται ότι έχει οριστικοποιηθεί και επίκεινται ανακοινώσεις, προβλέπει την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην κοινοπραξία που έχει αποκτήσει το ΔΕΣΦΑ (περί το 10%), ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,6% των μετοχών της εταιρείας.

Ο διαχειριστής του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου ήταν η μόνη ιδιωτικοποίηση από το χαρτοφυλάκιο των ενεργειακών assets που κατάφερε να πουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα το 66% της εταιρείας απέκτησε ένα ισχυρό κονσόρτσιουμ από κορυφαίους διεθνείς διαχειριστές υπό τις Snam, Enagas, Fluxys.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές βάζουν την παράμετρο της πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων στο ενδεχόμενο deal, καθώς η εταιρεία Κοπελούζος αναπτύσσεται στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου και ο ΔΕΣΦΑ στη μεταφορά γεγονός που δεν συνηθίζεται με βάση το κοινοτικό δίκαιο.

Ο όμιλος Κοπελούζου έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που είναι ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία με την GASLOG του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν η ΔΕΠΑ και η Bulgartransgaz, η οποία διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα αλλά και ιδιώτες επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ εμφανίζονται να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τον επικείμενο διαγωνισμό για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα που αποτελεί ένα έργο που βάζει μπροστά το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπουργείο Ενέργειας: Να κινηθούν κι οι άλλοι ελληνικοί όμιλοι όπως ο όμιλος Κοπελούζου που επένδυσε στον ΔΕΣΦΑ

Η επένδυση του Ομίλου Κοπελούζου στον ΔΕΣΦΑ υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση σχετικά με την εξαγορά του 6,6% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ από τον επιχειρηματικό όμιλο.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΥΠΕΝ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι όλοι οι μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι στην ενέργεια θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία, καταλήγει, είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση και ξένων επενδύσεων στη χώρα. Ελληνικές και ξένες επενδύσεις θα συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ισχυρή ανάπτυξη και νέες δουλειές.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Καμπος Δεσποτης

Απο δω και μπρος η Ελλάδα στους Έλληνες αδερφια

Οι Έλληνες επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Επιτέλους,γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τα πουλούσε όλα στους ξένους. Φυσικό αέριο, λιμάνια, αεροδρόμια,τρένα,τράπεζες,τα είχε σπρώξει όλα στους ξένους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

staikouas0

Ο υπ. Οικονομικών χαρακτηρίζει «βασική προτεραιότητα» τη φορολογική μεταρρύθμιση - Τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, η πλήρης άρση των capital controls και η αποπληρωμή του 1/3 του χρέους προς το ΔΝΤ

43
gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1