Ο Όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στον ΔΕΣΦΑ

Ο Όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στον ΔΕΣΦΑ

Πληροφορίες ότι η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί - Επίκεινται ανακοινώσεις - Τι προβλέπει το deal - Υπουργείο Ενέργειας: Η επένδυση του Ομίλου Κοπελούζου στον ΔΕΣΦΑ υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία

desfa12
Ως συμφωνία που προετοιμαζόταν από καιρό με ευρύτερες προεκτάσεις και σε άλλες υποδομές φυσικού αερίου, περιγράφουν πηγές της αγοράς τις πληροφορίες περί deal του ομίλου Κοπελούζου με τους μετόχους του ΔΕΣΦΑ.

Η συμφωνία, η οποία λέγεται ότι έχει οριστικοποιηθεί και επίκεινται ανακοινώσεις, προβλέπει την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην κοινοπραξία που έχει αποκτήσει το ΔΕΣΦΑ (περί το 10%), ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,6% των μετοχών της εταιρείας.

Ο διαχειριστής του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου ήταν η μόνη ιδιωτικοποίηση από το χαρτοφυλάκιο των ενεργειακών assets που κατάφερε να πουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα το 66% της εταιρείας απέκτησε ένα ισχυρό κονσόρτσιουμ από κορυφαίους διεθνείς διαχειριστές υπό τις Snam, Enagas, Fluxys.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές βάζουν την παράμετρο της πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων στο ενδεχόμενο deal, καθώς η εταιρεία Κοπελούζος αναπτύσσεται στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου και ο ΔΕΣΦΑ στη μεταφορά γεγονός που δεν συνηθίζεται με βάση το κοινοτικό δίκαιο.

Ο όμιλος Κοπελούζου έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που είναι ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία με την GASLOG του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν η ΔΕΠΑ και η Bulgartransgaz, η οποία διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα αλλά και ιδιώτες επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ εμφανίζονται να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τον επικείμενο διαγωνισμό για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα που αποτελεί ένα έργο που βάζει μπροστά το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπουργείο Ενέργειας: Να κινηθούν κι οι άλλοι ελληνικοί όμιλοι όπως ο όμιλος Κοπελούζου που επένδυσε στον ΔΕΣΦΑ

Κλείσιμο
Η επένδυση του Ομίλου Κοπελούζου στον ΔΕΣΦΑ υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση σχετικά με την εξαγορά του 6,6% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ από τον επιχειρηματικό όμιλο.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΥΠΕΝ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι όλοι οι μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι στην ενέργεια θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία, καταλήγει, είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση και ξένων επενδύσεων στη χώρα. Ελληνικές και ξένες επενδύσεις θα συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ισχυρή ανάπτυξη και νέες δουλειές.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης