Μηταράκης: «Ακυρώνεται η φωτογραφική εγκύκλιος που φούσκωνε το εφάπαξ των μηχανικών»

Μηταράκης: «Ακυρώνεται η φωτογραφική εγκύκλιος που φούσκωνε το εφάπαξ των μηχανικών»

«Με τον νόμο Κατρούγκαλου καθορίστηκε ένας ενιαίος τρόπος για τον υπολογισμό των εφάπαξ», τόνισε ο υπουργός

4503945
Για φωτογραφική εγκύκλιο, η οποία προέβλεπε μεγαλύτερα ποσά εφάπαξ ειδικά για τους μηχανικούς χωρίς να τα δικαιούνται, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλoκαίρι Μαζί».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Νότης Μηταράκης, με τον νόμο Κατρούγκαλου  καθορίστηκε ένας ενιαίος τρόπος για τον υπολογισμό των εφάπαξ, τόσο των μισθωτών όσο και των επαγγελματιών.

Την ίδια στιγμή όμως με μια εγκύκλιο καθορίστηκε μια διαφορετική φόρμουλα για τον υπολογισμό των εφάπαξ των μηχανικών του ταμείου Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών, με συνέπεια αυτοί οι επαγγελματίες να πάρουν αρκετά μεγαλύτερο ποσό εφάπαξ από το προβλεπόμενο, χωρίς καμιά νομική βάση.

 Ο Νότης Μηταράκης υποστήριξε ότι η εγκύκλιος ήταν φωτογραφική, δόθηκε εντολή για την ακύρωσή της και θα γίνει ο επανυπολογισμός των εφάπαξ αυτών προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.

 Τέλος διαβεβαίωσε, ερωτηθείς σχετικά, ότι όχι μόνο δεν θα κοπεί κανένα προνοιακό επίδομα, αλλά τουναντίον πρόθεση της νέας Κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης