Συντάξεις: Έκδοση σε μία ημέρα για 1 στις 3

Συντάξεις: Έκδοση σε μία ημέρα για 1 στις 3

Σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα - Τι προβλέπει το σχέδιο 

syntaxis
Μία στις τρεις συντάξεις θα εκδίδεται ψηφιακά, εντός μιας ημέρας, από την 1η Ιουνίου 2020. Σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, θα περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία θα γίνεται το πρώτο βήμα για την «ψηφιακή σύνταξη», που φιλοδοξεί να θέσει τέρμα στην πολυετή σε κάποιες περιπτώσεις αναμονή για έκδοση σύνταξης.

Το θέμα, συζητήθηκε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Με τη νομοθετική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης του μητρώου πολιτών που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών και του μητρώου του ΑΜΚΑ.

Στόχος, όπως γράφει η Καθημερινή, είναι να αλλάξουν κάποια πεδία στα μητρώα και να τοποθετηθούν τα απαραίτητα «κλειδιά», ώστε να επιταχυνθεί η διαλειτουργικότητά τους, κάτι που θα βοηθήσει στη διαδικασία επίσπευσης της έκδοσης και καταβολής συντάξεων, επιδομάτων και παροχών προς τους δικαιούχους.

Στόχος είναι το 34,37% των συντάξεων, από την 1η Ιουνίου 2020, να εκδίδεται ψηφιακά. Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν για τον συντονισμό των ενεργειών των υπηρεσιών των τριών υπουργείων, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση συντάξεων. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για «μεγάλη μεταρρύθμιση» και «ψηφιακό μετασχηματισμό» του υπουργείου Εργασίας, με στόχο να επιταχυνθεί το συντομότερο δυνατόν η απονομή της σύνταξης. «Είναι μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή, μια μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία γίνεται σήμερα με τη συνδρομή και τον συντονισμό των δύο υπουργών, του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Πιερρακάκη, τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο συντονισμός της κυβέρνησης, η συνδρομή των υπουργών και η πολιτική πρωτοβουλία θα φέρουν πολύ γρήγορα καρπούς θεαματικούς πάντα προς διευκόλυνση των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης