Χρηματιστήριο: Οριακή πτώση λόγω των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Οριακή πτώση λόγω των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη Δευτέρα στις 864,99 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,32% - Η αγορά αποδέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις

xrimatistirio_athina
Πλήρης είναι η αποδοχή που έδωσε η αγορά στις ιδιωτικοποιήσεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση (ΕΛ.ΠΕ- ΔΕΗ), ωστόσο η αδυναμία στις τράπεζες παραμένει, αν και έγινε μια προεξόφληση των προγραμματικών δηλώσεων.

Τα κέρδη που καταγράφηκαν σε ΔΕΗ και ΕΛΠΕ σημαίνουν ότι η αγορά θέλει να γίνονται πράξη οι ιδιωτικοποιήσεις, συνεπώς θα κινείται αναλόγως.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 864,99 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,32%. Μόλις βρεθούν χωρίς αγοραστές αρκούν μερικές πωλήσεις και αλλάζουν πρόσημο αμέσως. Η αγορά έφθασε να σημειώνει άνοδο πάνω απο 1% χάρη στο ράλυ στα ΕΛΠΕ, και την ΔΕΗ, αλλά και τις τραπεζικές μετοχές.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς το πρωΐ κινούνταν χαμηλότερα στο 2,148% και αργότερα όταν άνοιξε η αγορά άρχισαν να καταγράφονται κέρδη.

Οι ανακοινώσεις για την ΔΕΗ έφεραν ώθηση με άνοδο της μετοχής στα 2,37 ευρώ (6,76% ). Κέρδη 2,58% για τα ΕΛ.ΠΕ στα 9,16 ευρώ. Πτώση 2,87% για την Alpha bank στα 1,593 ευρώ. Πτώση 1,10% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,334 ευρώ. Με πτώση 1,18% η Eurobank στα ευρώ. Βουτιά 5,36% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,65 ευρώ. Με πτώση 1,33% ο Μυτιληναίος στα 11,11 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 54 εκατ.ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης