Εφορία: Έρχονται περισσότερες δόσεις για τους μικροοφειλέτες

eforia_main01

Οι οφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ θα μπορούν να φτάσουν έως τις 120 δόσεις - Δρομολογείται μείωση του ελάχιστου ποσού δόσης στα χρέη προς το Δημόσιο

Μείωση του ελάχιστου ποσού δόσης στα ρυθμιζόμενα χρέη προς το Δημόσιο, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη ακόμη περισσότερων οφειλετών στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της ελάχιστης δόσης πληρωμής, για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, θα μειωθεί στα 20 ευρώ, από 30 ευρώ που είναι σήμερα. Το επιτόκιο με το οποίο επιβαρύνεται η εκάστοτε εναπομένουσα οφειλή, σχεδιάζεται να περιορισθεί από 5% σε 3%.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ θα μπορούν να φτάσουν έως τις 120 δόσεις, θα έχουν μικρότερες και αυξημένες δόσεις αποπληρωμής.

Με τον τρόπο αυτό, ευνοούνται οι μικροοφειλέτες, κυρίως με οφειλές έως 3.000 ευρώ, για τις οποίες οι δόσεις θα εκτείνονται μέχρι και σε 100 δόσεις. Δηλαδή:

-Η οφειλή των 3.000 ευρώ, σήμερα εξοφλείται σε 100 δόσεις (3.000/30 ευρώ) και με το νέο σύστημα οι δόσεις θα αυξηθούν σε 120 με το ποσό κάθε δόσης να ανέρχεται σε 25 ευρώ.
-Η οφειλή των 2.500 ευρώ, σήμερα εξοφλείται σε 83 δόσεις των 30,12 ευρώ τον μήνα. Με τη νέα ρύθμιση, οι δόσεις θα αυξηθούν σε 120 και κάθε δόση θα είναι 20,83 ευρώ.
-Η οφειλή των 2.000 ευρώ, σήμερα εξοφλείται σε 66 δόσεις των 30,3 ευρώ. Με τη βελτίωση του πλαισίου, η οφειλή θα εξοφληθεί σε 100 δόσεις των 20 ευρώ κάθε μία.
-Η οφειλή των 1.500 ευρώ σήμερα ρυθμίζεται σε 50 δόσεις των 30 ευρώ. Με το νέο σύστημα, ο συγκεκριμένος οφειλέτης, θα μπορεί να ρυθμίσει την εξόφληση του χρέους του, σε 75 μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ, κάθε μία.
-Η οφειλή των 1.000 ευρώ σήμερα αποπληρώνεται σε 33 δόσεις των 30,3 ευρώ τον μήνα. Με το νέο σύστημα η οφειλή των 1.000 ευρώ, θα μπορεί να ρυθμιστεί σε 50 δόσεις των 20 ευρώ, κάθε μία.

Επίσης εξετάζονται και παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού των μηνιαίων δόσεων για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες υφίστανται οφειλές του ίδιου φορολογούμενους σε περισσότερες της μιας υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. όπου με το ισχύον καθεστώς δεν προβλέπεται άθροιση των οφειλών αλλά ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε οφειλή με αποτέλεσμα να προκύπτει για τον οφειλέτη μικρός αριθμός και μεγάλα ποσά δόσεων.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Πάνος

Κάνεις την αίτηση και σου βγαίνει "Η αίτηση σας υποβλήθηκε, τυπώστε το παρόν"! Τίποτα άλλο...!!!! Καμμία πληροφόρηση γα το τι παρακάτω!!! Εγκρλιθηκε; Δεν εγκρίθηκε; Τίποτα!!! Ψάχνεις δραματικά και, ίσως, κάπου, κάπως, να βρεις, πως πρέπει να απευθυνθείς στο...ΚΕΑΟ(!), όπου θα αποκτήσεις κωδικούς, που θα σε οδηγήσουν σε... κλειδαριθμο...!!! Καταφέραμε να αποκτήσουμε και ηλεκτρονική γραφειοκρατία, τα σαίνια...

Φελίξ

Χαααα-χααα-χααα......με τιαχολούνται οι άνθρωποι. Τα 30 ευρώ το μήνα θα γίνουν ....25, οι 100 δόσεις θα γίνουν 120 και θριαμβολογούν. Αν είναι δυνατόν, τμε τι ξεκίνησαν να κυβερνούν......

Aristide de Flor

Το βγάλαμε το καλοπαιδο? Ψαχνω να βρω άρθρο στο θέμα και δεν βρίσκω.

Don coyote

E, και τι με αυτό; Το θέμα είναι ότι τα λεφτά γυρνάνε πίσω. Τώρα πόσες δόσεις δεν έχει νόημα. Άμα μπορεί να βοηθηθεί έτσι ο λαουτζίκος αυτό μετράει.

Δικαιοσυνη

Με δόση 20-30€ το μήνα,δηλαδή 1 η και λιγότερο από 1€ την ημέρα,πρακτικά του χαρίζεις το χρέος του. Ντροπή.

Τρομπάκος

Ε τότε να ΒΑΛΟΥΝ μέσα να τον πληρώνεις εσυ ο "τέλειος πολιτης" απο τη ΤΣΕΠΗ σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης