Το ελληνικό 10ετές ομόλογο σε νέο ιστορικό χαμηλό - «Βουτιά» και στα ευρωπαϊκά λόγω... Λαγκάρντ

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο σε νέο ιστορικό χαμηλό - «Βουτιά» και στα ευρωπαϊκά λόγω... Λαγκάρντ

Αναλυτές δήλωσαν ότι η αντίδραση στις αγορές αντανακλά και την ανακούφιση που οι ηγέτες της ΕΕ δεν είχαν επιλέξει έναν υποψήφιο που τάσσεται υπέρ μιας πιο σφιχτής πολιτικής, όπως τον Γερμανό Γενς Βάιντμαν

omolog-n1
Νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφει την Τετάρτη το δεκαετές ελληνικό ομόλογο με τη απόδοσή του να διαμορφωνεται στο 2,106% λόγω του συνδυασμού της προσδοκία για αλλαγή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και της επιλογής Λαγκάρντ για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θεωρείται κίνηση που διαβεβαίωσε τις αγορές ότι θα διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Ιστορικά χαμηλά καταγράφει και το 5ετες ομόλογο με την απόδοσή του να υποχωρεί στο 1,099%.

Ενδεικτική είναι η νέα εκτίμηση της Citigroup, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους πιστωτές να δώσουν το πράσινο φως για τη χαλάρωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2023.

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των περισσότερων 10ετών ομολόγων στο μπλοκ κατέγραψαν πτώση κατά 3 μονάδες βάσης, με αυτές των τίτλων σε Ολλανδία, Αυστρία, Ισπανία και Πορτογαλία να υποχωρούν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Η απόδοση του 10ετούς βελγικού ομολόγου υποχώρησε για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος.

Στη Γερμανία, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων κατέγραψαν νέο ιστορικό χαμηλό στο μείον 0,397%. Οι αποδόσεις των 10ετών γαλλικών ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας νέο χαμηλό ρεκόρ στο μείον 0,09%.

Αναλυτές δήλωσαν ότι η αντίδραση στις αγορές αντανακλά και την ανακούφιση που οι ηγέτες της ΕΕ δεν είχαν επιλέξει έναν υποψήφιο που τάσσεται υπέρ μιας πιο σφιχτής πολιτικής, όπως τον Γερμανό Γενς Βάιντμαν, για να ηγηθεί της ΕΚΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης