Στο παρά 1' ζητούν στρατηγικό επενδυτή για τη ΔΕΗ

panagiotakis__1_

Δύο μοντέλα για την εξυγίανση της ΔΕΗ πρότεινε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης - Ζητά τον απογαλακτισμό από το Δημόσιο, μη πώληση παγίων - Τι είπε  για τα υπέρογκα χρέη της Επιχείρησης και τον κίνδυνο κατάρρευσης στη γενική συνέλευση των μετόχων

Με δύο μοντέλα για την εξυγίανση της ΔΕΗ, όπου στο ένα το δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών και στο άλλο την μειοψηφία αλλά με κοινή συνισταμένη τον απογαλακτισμό από τον στενό κρατικό έλεγχο, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο κ. Παναγιωτάκης απαντώντας στα καταιγιστικά πυρά για την πορεία της ΔΕΗ υποστήριξε ότι η επιχείρηση δεν καταρρέει αλλά ούτε και αποτελεί συστημικό κίνδυνο.

Όπως ανέφερε στην περίπτωση που το Δημόσιο κρατήσει την πλειοψηφία των μετοχών επιβάλλεται η ριζική αναδιάρθρωση του μοντέλου λειτουργίας με βάσεις τους κανόνες και την λειτουργία των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης ώστε να αρθούν τα εμπόδια σε τομείς όπως οι προσλήψεις, οι προμήθειες κ.α. που σήμερα αποτελούν θηλιά στο λαιμό της Επιχείρησης.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε υπέρ της εισόδου στρατηγικού επενδυτή και μάλιστα κατά προτεραιότητα, χαρακτηρίζοντας εφιάλτη και καταστροφικά τα σχέδια να πουληθούν πάγια της εταιρείας (πακέτα λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων) ως μέσο επίλυσης των οικονομικών δυσκολιών της επιχείρησης και στην συνέχεια να έλθει ο στρατηγικός επενδυτής.
Στο παρά 1' ζητούν στρατηγικό επενδυτή για τη ΔΕΗ

Όπως ανέφερε η πώληση πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων δεν είναι μέσο εξυγίανσης. «Ένας κατάλληλος στρατηγικός επενδυτής μπορεί να καταβάλλει πολλαπλάσιο τίμημα αρκεί να υπάρχει ένα κατάλληλο σχέδιο» ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης. Όπως σημείωσε, μόνο από την αναχρηματοδότηση των δανείων μπορεί να μειώσει τις χρηματοοικονομικές δαπάνες και να αυξήσει την κερδοφορία κατά 80 εκατ. Μάλιστα ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναρωτήθηκε πώς μπορεί να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής σε μια επιχείρηση που θα έχει μείνει ένα κουφάρι.

Ο κ. Παναγιωτάκης επανέλαβε ότι οι ζημιές της ΔΕΗ οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες που θα είχε αποφύγει εάν η λειτουργία της δεν είχε αντίκτυπο σε όλη την χώρα και δεν υπήρχαν εμπόδια στο να υπάρξει αναπροσαρμογή στα τιμολόγια.

«Η ΔΕΗ έχει μπει στο πολιτικό παιχνίδι να μην αυξηθεί το ρεύμα. Αλλά ως πότε» διερωτήθηκε ο κ. Παναγιωτάκης. Οι διαρθρωτικές αλλαγές επισήμανε δεν αρκούν καθώς ακόμη και να περιοριστούν οι μισθολογικές δαπάνες έχει εκτιναχθεί τόσο πολύ το κόστος των δημοπρασιών ΝΟΜΕ αλλά και των δικαιωμάτων ρύπων που υπερβαίνουν το κόστος. «Χρειαζόμαστε διαρθρωτικές αλλαγές στοχευμένες που χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν».

Αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της McKinsey η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι εφαρμόζεται και ότι σε κάποιους τομείς έχουν υπερκαλυφθεί οι στόχοι. Όπως δήλωσε, οι εισπράξεις από ανεξόφλητα χρέη θα υπερβούν το στόχο των 865 εκατ. της McKinsey και θα φτάσουν το 2020 τα 950 εκατ. ευρώ. Ο στόχος για μείωση του προσωπικού κατά 4414 άτομα θα υπερκαλυφθεί έως το 2022.

Υστέρηση υπάρχει στις επενδύσεις στη διανομή και στις ΑΠΕ με την ΔΕΗ να δηλώνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός θα αναπληρώσει το χαμένο έδαφος.

Ο κ. Παναγιωτάκης επανέλαβε σήμερα ότι η ΔΕΗ παρά το έντονο προεκλογικό κλίμα, συνεχίζει την προσπάθεια για την αποεπένδυση. Ανέφερε μάλιστα ότι οι επενδυτές βλέπουν την συγκυρία ως κατάλληλη ευκαιρία για να πουληθούν και υδροηλεκτρικές μονάδες.
«Η ΔΕΗ ούτε καταρρέει, ούτε είναι στο χείλος του γκρεμού» επισήμανε και τόνισε ότι έχει προβλήματα διαρθρωτικά αλλά και προβλήματα που μπορούν να λυθούν με ξεκάθαρους στόχους. Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η εταιρεία μπορεί να γίνει φορέας ανάπτυξης, αρκεί να είναι ελεύθερη να δράσει με επιχειρηματικά κριτήρια. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την επιβάρυνση κατά 200 εκ. ευρώ της ΔΕΗ από τους κατόχους του κοινωνικού τιμολογίου. «Οι συμπολίτες που έχουν ανάγκη από το ΚΟΤ πρέπει να επιδοτούνται από το κράτος με κουπόνια και να επιλέγουν πάροχο γιατί τώρα πάνε όλοι στην ΔΕΗ».

Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε συνέργειες με τον ΔΕΔΔΗΕ με την ανάπτυξη θυγατρικής εταιρείας στους τομείς της εκπαίδευσης και της πληροφορικής που θα παρέχει υπηρεσίες και προς τρίτους καθώς και αξιοποίηση του δικτύου διανομής ενόψει των μεγάλων επενδύσεων σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Ο άθλιος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει φυλακή, επι των ημερών του χρεοκόπησε η ΔΕΗ. Αποτέλεσε το φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, άσε που μοίρασε λεφτά σε συγγενείς του Ζάεφ στα Σκόπια.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Αυτόν το κύριο ποιος θα του "τραβήξει" το αυτί ώστε να μη μας δουλεύει;

To

διεφθαρμένο Ελληνικό δημόσιο με το σηματάκι το πρωτόγονο , για πρωτόγονα δίποδα .

η ΔΕΗ πουλάει κάτω του κόστους...

... πρέπει να αυξηθούν οι τιμές ή ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!!!!

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΝΔ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΚΟΡΟΙΔΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ

ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΡΕ ΜΕ 45 ΜΥΡΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ?

123

Κοβεις το δωρεαν ρευμα στους κηφηνες της εταιρειας, κοβεις το ρευμα στους μπαταχτσηδες, τσεκουρωνεις μισθους επιδοματα και συνταξεις για τη μονη κατηγορια εργαζομενων που δεν αγγιξε η κριση και ο ασθενης ξυπναει απο το κωμα. Κατα τα αλλα, για το οτι εχει φτασει να εχει 1 δις ζημια ετησιως: Σταθακη ζουμε, φυλακη να σε δουμε

Μανώλης

Μοίρασε βεντάλιες τώρα για ανεξοδη αιολική ενέργεια ,αφού τα αιρκοντίσιονς δεν θα δουλέψουν Βέβαια υπάρχουν και άλλες μορφές, όπως αέρια αγελάδων,μαζικά πετάγματα πουλιών με συντονισμένα φτερουγίσματα κ.α Α ρε δόλια χώρα ποιοι σε σώζουν!!

Η οικονομία ήταν το φόρτε του

Η λύση για να σωθεί η ΔΕΗ είναι μόνο μία.....ρεύμα πέρνει μόνο όποιος το πληρώνει! Αν το κράτος μπορεί βεβαίως να κάνει κοινωνική πολιτική, αλλά όχι όμως με τα λεφτά της εταιρίας! Επίσης όποιο Συριζιειδές είναι ευαίσθητο και ψυχοπονιάρικο να βοηθάει τον γείτονα να πληρώνει τον λογαριασμό του...

Ψάχνουμε τον στρατηγικό επενδυτή

Είναι αυτό που λέμε "Για μ@λάκα ψάχνεις;"

Sotiris Bellos

το καλύτερο

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

Χρειάζονται κι άλλες προσλήψεις συντρόφων στη ΔΕΗ γα να πάει καλύτερα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης