«Απόβαση» εφοριακών σε τουριστικές περιοχές για 50.000 ελέγχους

«Απόβαση» εφοριακών σε τουριστικές περιοχές για 50.000 ελέγχους

«Επιστρατεύονται» περισσότεροι από 300 ελεγκτές - Το θερινό πρόγραμμα ελέγχων θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου - Στόχος να εντοπιστούν όσοι εκμεταλλεύονται τη μείωση στον ΦΠΑ για να μην αποδίδουν φόρους

mukonos_st
Πάνω από 300 εφοριακούς ελεγκτές για να διεξάγουν 50.500 καλοκαιρινούς ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα, με έμφαση στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση, «επιστρατεύει» η ΑΑΔΕ.

Το σχέδιο τίθεται τυπικά σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου αλλά, σταδιακά, οι θερινοί έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένονται άμεσα τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα με βαριά «λουκέτα» για φορολογικές παραβάσεις, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στην αγορά ότι δεν θα υπάρξει καμία προεκλογική χαλάρωση στις απαιτήσεις για φορολογική συμμόρφωση.

Το θερινό πρόγραμμα ελέγχων θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου και το μεγάλο στοίχημα για την φορολογική διοίκηση είναι να αποτραπούν κρούσματα καταδολίευσης, με πρόσχημα των μειώσεων ΦΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να αποδώσουν στο κράτος τους οφειλόμενους φόρους οι επιχειρήσεις.

Τουλάχιστον το 85% των 50.500 ελέγχων αυτών, θα φέρουν τους ελεγκτές μέσα στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που θα ελέγξουν.

«Κλειδί της επιτυχίας» όμως στους ελέγχους αυτούς, θεωρείται το μοντέλο της μεταφοράς ελεγκτών για ελέγχους εκτός της χωρικής αρμοδιότητος της ΔΟΥ στην οποία οργανικά ανήκουν. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα και οδηγεί σε καταγραφή υψηλής παραβατικότητος.

Πρακτικά σημαίνει ότι εφοριακοί από ΔΟΥ πχ της Αττικής ή της Θεσσαλίας θα μεταβαίνουν για ελέγχους στα νησιά ή στην Χαλκιδική (και το αντίστροφο ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις) ώστε να μην αναγνωρίζονται πριν κάνουν έφοδο σε επιχειρήσεις εστίασης ή σε ξενοδοχεία κλπ, αλλά και να μην έχουν σχέσεις ή δεσμούς με ελεγχομένους που ίσως τους πτοούσαν κάποιες φορές να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους για τις παραβάσεις τις οποίες διαπιστώνουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης