ΔΝΤ: Απόφαση των Ευρωπαίων η πρόωρη εξόφληση των δανείων από την Ελλάδα

ΔΝΤ: Απόφαση των Ευρωπαίων η πρόωρη εξόφληση των δανείων από την Ελλάδα

Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει ότι τα επόμενα βήματα για την έναρξη της διαδικασίας θα πρέπει να γίνουν από την ευρωπαϊκή πλευρά - «Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει την έγκριση των Ευρωπαίων εταίρων»

imf
Στην ευρωπαϊκή πλευρά πετά το μπαλάκι για την πρόωρη αποπληρωμή των ελληνικών δανείων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που αν και δηλώνει έτοιμο να ανταποκριθεί στο αίτημα, ξεκαθαρίζει ότι τα επόμενα βήματα για την έναρξη της διαδικασίας πρέπει να γίνουν από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή τοποθέτηση Ευρωπαίου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες, η οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει επίσημο αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, παρέπεμψε στις προηγούμενες αναφορές που έχει κάνει το Ταμείο για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν έχω κάποια επιπλέον πληροφορία πέρα από τα όσα έχω πει προηγουμένως σχετικά με το θέμα της πρόωρης εξόφλησης. Όπως έχω πει, είναι κατανοητό ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει την έγκριση των Ευρωπαίων εταίρων για να προχωρήσει περαιτέρω», τόνισε.

Μετά τις εκλογές το χρονοδιάγραμμα της αποστολής του ΔΝΤ

Ο κ. Ράις διευκρίνισε επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα της αποστολής του Ταμείου στην Αθήνα θα πρέπει να καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών. Τα στελέχη του ΔΝΤ που θα βρεθούν στην Ελλάδα θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση της οικονομίας για την εκπόνηση της προβλεπόμενης από το άρθρο 4 του Ταμείου εκπόνησης της έκθεσης.

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία... Αλλά σαφώς, όπως είπατε, θα θέλουμε να περιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. Επομένως, θα περιμένουμε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές και στη συνέχεια θα θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το επόμενο άρθρο 4», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης