Πώς η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού περνάει από την εκπαίδευση

Πώς η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού περνάει από την εκπαίδευση

Και ανοίγει νέους ορίζοντες στους επαγγελματίες της «βαριάς» βιομηχανίας της χώρας μας

greece
Την ανάγκη να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει ο ελληνικός τουρισμός ώστε η χώρα μας να προσελκύει «ποιοτικότερους» τουρίστες, επισημαίνει έρευνα του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Αν και τα τελευταία χρόνια ο κλάδος καταγράφει ρεκόρ στη διάρκεια της θερινής περιόδου, το Ινστιτούτο παρατηρεί σημαντική μείωση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης (ΜΚΔ) των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, γεγονός που ανησυχεί τον εγχώριο τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, από το 2005 και έπειτα η μεγάλη εισροή τουριστών από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη όσο και ο περιορισμός της μέσης διάρκειας παραμονής τους, κατά τουλάχιστον μια ημέρα, έχει οδηγήσει σε πτώση περίπου 30% τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών. Γι΄ αυτό και οι άνθρωποι της αγοράς θεωρούν αναγκαία την αποτελεσματική διαχείριση των προορισμών με συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, τη συνένωση δυνάμεων και τις ευρύτερες συνεργασίες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, σημειώνουν τη σημασία του εκσυγχρονισμού των υποδομών για ενεργειακή επάρκεια, καθαριότητα, επαρκή αστυνόμευση, ενίσχυση υπηρεσιών υγείας, κ.λπ., ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων της χώρας. Μόνο έτσι ο ελληνικός τουρισμός θα διατηρήσει τη δυναμική του και θα σταθεροποιηθεί σε μια νέα, πιο ώριμη και μακροχρόνια φάση ανάπτυξης, διαμηνύουν.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα τη συμβολή της στην αντιστροφή της αντίληψης ότι η Ελλάδα επιλέγεται ως «φθηνός προορισμός», η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου, προκειμένου να προσφέρει γνώσεις και νέους ορίζοντες για την «ανάπτυξη» επαγγελματιών στον κλάδο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι θεωρώντας την εκπαίδευση ως το αντίδοτο στις όποιες στρεβλώσεις του συστήματος, το BCA College, επιδίωξε και πέτυχε συνεργασίες με τις φημισμένες ελβετικές σχολές, Les Roches και Glion. Μέσω αυτών των συμπράξεων προσφέρει εξειδικευμένα σεμινάρια για στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και δίνει την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει εμπειρία από σχολές που περιλαμβάνονται στις πέντε καλύτερες του κόσμου.

Έτσι όσοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον ξενοδοχειακό κλάδο έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το διεθνώς αναγνωρισμένο ελβετικό εκπαιδευτικό σύστημα και να αποκτήσουν πτυχίο από αυτό. Την ίδια ώρα, το BCA College προσφέρει τρία προγράμματα για στελέχη και επαγγελματίες- το «Ownership Transition», το «Human Resources Management» και το «F&B Management»- με στόχο την μετεκπαίδευση και την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας στη «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας.

Ενημερωθείτε σχετικά εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης