ARD: Οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα θα πληρώσουν το 1/3 της «13ης σύνταξης» σε φόρους

ARD: Οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα θα πληρώσουν το 1/3 της «13ης σύνταξης» σε φόρους

Η ιδέα του πρωθυπουργού ηχεί ευχάριστα, αλλά οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τα πάντα πλέον με καχυποψία, επισημαίνει η ιστοσελίδα του γερμανικού καναλιού

syntaksiouxoi-athina-ena
«Αρχές Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις συντάξεων. Όμως ο πληθυσμός θα ωφεληθεί ελάχιστα», αναφέρει η tagesschau.de, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ARD σε ρεπορτάζ από την Αθήνα με τίτλο «Αγαθοεργία ή τέχνασμα;»

«Η ιδέα του πρωθυπουργού ηχεί ευχάριστα. Μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, ενέργεια και αέριο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση εξοικονομήθηκαν 11,5 δις ευρώ, τα οποία τώρα επιστρέφουν υπό τη μορφή παροχών στο λαό. Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση των μέτρων ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και τις βουλευτικές τον Οκτώβριο. Από την περασμένη Κυριακή άλλαξαν οι τιμές σε διάφορα προϊόντα στα σουπερμάρκετ. Μια χαμηλόμισθη με μισογεμάτη σακούλα δηλώνει πάντως βέβαιη ότι τα σουπερμάρκετ αύξησαν πρώτα τις τιμές για να εμφανίσουν μετά μειώσεις. Τίποτα δεν είναι φθηνότερο, τονίζει η γυναίκα», γράφει η ιστοσελίδα.

«Ολοένα και συχνότερα διαπιστώνει κανείς στην Ελλάδα λιγότερη ελπίδα και περισσότερη καχυποψία», συνεχίζει το ρεπορτάζ. «Ο μειωμένος ΦΠΑ αφορά ελάχιστα προϊόντα. Και για τους συνταξιούχους όμως η χαρά είναι περιορισμένη από τη στιγμή που η αύξηση αφορά κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους. Όσοι παίρνουν από 800 και πάνω καταβάλλουν σε φόρους σχεδόν το ένα τρίτο της 13ης σύνταξης», αναφέρει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης