axtsioglou01

Με δύο σημερινές αποφάσεις της Εφης Αχτσιόγλου

Στα 971 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό από την καταβολή της επονομαζόμενης από την κυβέρνηση 13ης σύνταξης. Με δύο σημερινές αποφάσεις της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφης Αχτσιόγλου επιχορηγείται με το παραπάνω ποσό ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για τη χορήγηση του προεκλογικού επιδόματος.

Ειδικότερα, με την εξαιρετικά επείγουσα πρώτη απόφαση της κυρίας Αχτσιόγλου “εγκρίνουμε τη διάθεση ποσού ύψους 806 εκατ. ευρώ σε βάρος πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οικονομικού έτους 2019... καθώς και την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος στο όνομα του ΕΦΚΑ με ΑΦΜ 997072577 για την χορήγηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους πλην Δημοσίου για το έτος 2019, σύμφωνα με τη συνημμένη κατάσταση”.

Οσον αφορά στην καταβολή της “13ης σύνταξης” σε συνταξιούχους του Δημοσίου το αντίστοιχο ποσό με το οποίο χρηματοδοτείται ο ΕΦΚΑ είναι της τάξης των 165 εκατ. ευρώ.
ΕΦΚΑ-1-1
ΕΦΚΑ-1-2
ΕΦΚΑ-2-1
ΕΦΚΑ-2-2

ΣΧΟΛΙΑ (11)

mm

Αυτό το 1 δις θα μπορούσε να πάει στα πανεπιστήμια και να ανεβάσει 10 επίπεδα (που η πολυτεχνική στο Αριστοτέλειο ούτε το μινιμουμ 30 εκατομμύρια το χρόνο δεν της αφήνουν να χρησιμοποιήσει) ή να χτίσει 3 εργοστάσια. Αλλά δε έπαιρναν ψήφους τότε.

Κρόνος

Εμάς που μας τα κόψατε να δείς πόσο μας κόστισε.

Γίνος Βούγας

Αν μου επιτρέπεται αγαπητοί θα πω απλά πως με το σχεδόν 1 δις € που πετάνε σε αυτή την προεκλογική ηληθιότητα θα αγοράζαμε 2 νέες φρεγάτες που θα εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών μας αντί να ξοδευτεί σε φάρμακα και super market. Σέβομαι τους συνταξιούχους πλην όμως διαπιστώνω ότι το μέλλον των επερχόμενων γενεών έχει σταματήσει να μας απασχολεί συλλογικά. Ο αγώνας όλος αφορά τους συνταξιούχους του σήμερα. Υποβοηθούμενη εθνική αυτοκτονία.

Κατι

Παραπανω απο το επαισχυντο mail Χαρδουβελη....Φωναξτε τον Σκουρλετη που ειναι επαναστατης και τα ξερει αυτα να το πει στον κοσμο....Μ@Λ@Κ@ Ελληνα κοιτα τι ψηφισες......!

Ρίτα

Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη 2,85 δις €, άρα το βοήθημα Τσίπρα είναι το 34% της 13ης σύνταξης. Καλοδεχούμενο οποιοδήποτε ποσό, ειναι όμως πολιτική αλητεία να λες οτι το 34% είναι ίσο με το 100%.

George

Αυτό είναι κλοπή των εισφορών. Τα 600 δισ. αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων με 6% μέσο επιτόκιο τα τελευταία 20 χρόνια, θα έδιναν μόνο από τόκους όλο το απαιτούμενο ποσό των συντάξεων. Που σημαίνει ότι οι σημερινές εισφορές πάνε σε μια μαύρη τρύπα. Προφανώς δεν υπάρχουν τα 600 δισ. των ταμείων, αλλά δεν πληρώνονται και οι τόκοι για αυτά τα λεφτά τα οποία τα έχει "δανειστεί" το κράτος. Ή καλύτερα, τα έχει απαλλοτριώσει, για να είμαστε και στο πνεύμα της εποχής.

Β

Έρχεται το επόμενο μνημόνιο με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Όταν η χώρα έχει πτωχεύσει δεν δίνεις δωράκια προεκλογικά. Επίσης θα ανεβάσει τη σύνταξη χηρείας στο 70%από 50% και οι αλλοδαπές θα κάνουν πάρτυ με τους γέρους που παντρεύονται για την σύνταξη. Είμαστε προ των πυλών της κατάρευσης και αντί να πληρώσουν τις εκρεμείς συντάξεις γιατί και εκεί χρειάζονται αρκετά χρήματα λόγω αναδρομικών, εξαγοράζουν ψήφους με τα φιλοδωρήματα. Πολιτική αλητεία λέγεται αυτό.

Άγγελος1

Ο υπολογισμός του εκλογικού επιδόματος-13η, έγινε επί των μικτών επανυπολογισμένων μειωμένων συντάξεων, που μας κρατούν κρυφές και γι' αυτό βλέπουμε μειωμένο το επίδομα. Προδόθηκαν οι λεχρίτες. Δεν είναι τυχαίο που για καιρό, αν και υποχρεωμένοι, δεν δίνουν τα ενημερωτικά. Τα ποσά του προεκλογικού δώρου Τσίπρα, που πήραν οι συνταξιούχοι και δεν μπορούν ακόμη να εξηγήσουν γιατί είναι τόσο μικρά σε σχέση με αυτά που περίμεναν, δεν αντιστοιχούν στις μικτές τους συντάξεις που έβλεπαν ως τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά σε αυτές που επανυπολογίστηκαν και ισχύουν από 1/1/2019. Το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών κρύβουν όμως τα νέα ποσά των επανυπολογισμένων συντάξεων από την αρχή του 2019 γιατί σε αυτά περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ότι οι συντάξεις που ήξεραν ως το 2018 δεν υπάρχουν. Εχουν μειωθεί με τον επανυπολογισμό και η μείωση που τους έγινε, βαφτίστηκε «προσωπική διαφορά». Στην ιδανική συγκυρία οι προσωπικές διαφορές θα διατηρηθούν ως το 2022. Ομως σε πιθανό ενδεχόμενο οικονομικού εκτροχιασμού, θα μπουν ξανά στο στόχαστρο περικοπών πριν το 2022.

Μανωλης

Αφού η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις είναι περίπου η διπλάσια( πρόγραμμα ηλιος) πως με τα μισά δινεις ολόκληρη σύνταξη. Μόνο το τρίο της βλακείας ( αλεξης , υπουργός και υφυπιυργός) μπορούσε να το σκεφτεί και να επιμένει σε αυτό .

αλήτες

αριστεροί

Dimitrios o Athineos

Θα μπορούσατε να δώσετε κοντά ένα δις στους προμηθευτές των νοσοκομείων που χρωστάτε και αλλού. Εθνικοί μειοδοτες και διεθνιστές λαϊκιστές.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mario-draghi-pic

Η θητεία του Ντράγκι λήγει τον Οκτώβριο και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιλέξουν τον διάδοχό του, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας - Τις δύσκολες στιγμές που η Ευρωζώνη ήταν έτοιμη να διαλυθεί,  η κεντρική τράπεζα υπό την καθοδήγηση του κ Ντράγκι υπήρξε ο μοναδικός θεσμός που απέτρεψε την καταστροφή, επισημαίνει το δημοσίευμα

hvL

Ασφυκτικός γίνεται ο κλοιός των τραπεζών στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ της ΔΕΗ, εμποδίζοντας την υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την διαχείριση της θυγατρικής της.

shopping_ar

Μέχρι σήμερα οι online πωλησεις δεν αποτελούσαν ούτε αποτελούν ακόμα το βασικό κανάλι λιανικής πώλησης τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών μπακαλικής ή σούπερ -μάρκετ που προτιμούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αλλωστε, είναι μια πραγματικότητα ότι ακόμη και στις πιό προηγμένες τεχνολογικά χώρες η συνήθεια της επίσκεψης στο σούπερ – μάρκετ είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει με τον χρόνο.

family_ar

Ουραγός φαίνεται πως είναι η Ελλάδα σε ότι αφορά τις πολιτικές οι οποίες είναι φιλικές προς την οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF. Συγκεκριμένα, από τον κατάλογο των 31 χωρών που συνέταξε η UNICEF με τις χώρες που προσφέρουν πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, η χώρα μας καταλαμβάνει την 30η και προτελευταία θέση.