Κοσμοσυρροή για τις 120 δόσεις: Πάνω από 20.000 επισκέψεις και 3.000 αιτήσεις σε 5 ώρες στην πλατφόρμα

platforma

Σε 120 δόσεις, αύξηση κατανάλωσης και τουρισμό «ποντάρει» η κυβέρνηση για έσοδα, μετά και τη χθεσινή αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα 

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία, που άνοιξε χθες το μεσημέρι εισπράττοντας μεγάλο ενδιαφέρον από τους φορολογουμένους, στην τόνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης μέσω της «13ης σύνταξης» και των μειώσεων ΦΠΑ και σε μια καλή τουριστική σεζόν εναποθέτει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τις ελπίδες για καλύτερες εισπράξεις στα κρατικά ταμεία τους επόμενους μήνες, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Περιμένουμε ακόμη καλύτερη χρονιά στον τουρισμό και θα έχουμε μια ισορροπημένη πολιτική που θα βοηθήσει την ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η ανταλλαγή στοιχείων και εκτιμήσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών συνεχίζεται, καθώς οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες προετοιμάζουν την 3η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξακολουθούν να εντοπίζουν δημοσιονομικό κενό 0,5%-0,6% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ έως 1,1 δισ. ευρώ, για τη φετινή χρονιά λόγω των προεκλογικών παροχών. Εξάλλου, ακόμα και ο συνήθως αισιόδοξος στις προβλέψεις του Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έδειξε ξεκάθαρα στη χθεσινή έκθεσή του ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη στις προβλέψεις που έστειλε πριν από ένα μήνα στις Βρυξέλλες ειδικά για τις επενδύσεις, ενώ προειδοποίησε πως «αποκλίσεις από την τρέχουσα μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική θα ναρκοθετούσαν τα οφέλη στη δημοσιονομική αξιοπιστία».

Ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε οριακά επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος και το 2020: ενώ τον περασμένο Νοέμβριο προέβλεπε ανάπτυξη 2,2% φέτος και 2,1% το 2020, χθες έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,1% φέτος και 2% το 2020. Η τελευταία πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι για ανάπτυξη 2,3% και τις δύο χρονιές.

Επιπλέον, ο διεθνής οργανισμός κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις κυβερνητικές παροχές, διαμηνύοντας ότι «τα μελλοντικά δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις επενδύσεις στις υποδομές και τις δεξιότητες, στην καταπολέμηση της φτώχειας και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των ελέγχων των δημοσίων δαπανών». Μάλιστα, η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για τις επενδύσεις είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη της κυβέρνησης: εκτιμά ότι ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου θα αυξηθεί φέτος μόλις κατά 1,2% και το 2020 κατά 8,4%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έστειλε τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες αύξηση των επενδύσεων κατά 3,9% το 2019 και 12,9% το επόμενο έτος.

Με φόντο τις συγκρατημένες προβλέψεις και τις συστάσεις του ΟΟΣΑ, ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε χθες να ρίξει νερό στον μύλο της πλειοδοσίας υποσχέσεων των τελευταίων ημερών. Στη συνέντευξή του στον Alpha δεν απάντησε ευθέως εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων και του ΕΚΑΣ, ενώ για τη μείωση του αφορολογήτου ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί τον Σεπτέμβριο, όταν η Ελλάδα θα καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού του 2020 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. «Εκεί θα έχουμε ένα σενάριο βάσης και τις αντιπροτάσεις μας… Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε. Όσον αφορά στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων για το πακέτο παροχών, επιχείρησε να πολιτικοποιήσει το θέμα, λέγοντας: «Δεν περιμέναμε πως αυτοί από το ΕΛΚ θα μας έλεγαν ‘μπράβο’».


Ζωηρό ενδιαφέρον για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία


Στο μεταξύ, η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία σε έως 120 δόσεις δέχθηκε πάνω από 20.000 επισκέψεις από τις 12.00 χθες το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα, ενώ υποβλήθηκαν και οι πρώτες 3.000 αιτήσεις. Οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως τις 28 Ιουνίου. Η ένταξη σε αυτή επικυρώνεται με την πληρωμή της πρώτης δόσης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις εξοφλούνται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Το ΠΘ με αναγκάζει να επαναλάβω το ακόλουθο σχόλιό μου, που ανέβασα στις 14:00΄: Ρύθμιση 120 δόσεων μόνο για λίγους και έχοντες. Στην εφάπαξ πληρωμή διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις. Στις 120 δόσεις διαγράφεται ΜΟΝΟ το 10% των προσαυξήσεων και χρεώνονται τόκοι 5% μέχρι την τελευταία δόση. Δηλαδή κάποιος που οφείλει 50.000€ για κεφάλαιο και 50.000€ για προσαυξήσεις, θα έχει έκπτωση 5.000€ και το απομένον ποσό 90.000€ θα ρυθμιστεί σε 120 δόσεις, σρις οποίες θα χρεωθούν τόκοι 5% μέχρι την τελευταία δόση, δηλαδή 22.500€. Οπότε θα έχουμε (90.000€ + 22.500€ =) 115.000€/120 = 958,33€/μήνα. Επομένως ο οφειλέτης του Δημοσίου, που έχει συντριβεί μετά από εννέα χρόνια μνημονίων, καλείται από τους απατεώνες της αχρηστερής κυβέρνησης να πληρώσει την οφειλή του με τοκογλυφικό επιτόκιο 150%! Εύγε σου Τσακαλώτε για την εκτρωματική ρύθμιση που φέρατε με το ασκέρι των συριζαίων. Απαιτείτε από κάποιον, που δεν μπορεί να πληρώσει 50.000€, να πληρώσει 122.500€! Που νομίζει ο Ευκλείδης ότι είμαστε; Στο Λονδίνο, όπου αυτός έχει τα εκατομμύριά του; Και ποιοι νομίζει ότι είμαστε; Ο Πετσίτης, που με ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ, βρέθηκε στο πόντιουμ του Μαξίμου και με ετήσια εισοδήματα 400.000 ευρώ; Ελάχιστοι - και σε αυτούς κλείνει το μάτι - θα πληρώσουν εφάπαξ όχι μόνο το ευτελές γι' αυτούς ποσό των 50.000€, αλλά ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έως και εκατομμύρια, με πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων. Χαρακτηριστικό της προηγούμενης ρύθμισης των 100 δόσεων του 2015 είναι ότι αρκετοί μεγαλοκαρχαρίες πλήρωσαν εφάπαξ το κεφάλαιο που όφειλαν και μηδέν (0) για προσαυξήσεις. Θυμηθείτε τον ιδιοκτήτη του κλαμπ της Μυκόνου που πλήρωσε 2.500.000 ευρώ και έσβησε άλλα τόσα από προσαυξήσεις. Γι' αυτό Τσίπρα άσε τα παραμύθια περί κυβέρνησης των πολλών. Είστε κυβέρνηση των ολίγων εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών ευπαθών ολιγαρχών και πετάτε ένα φιλοδώρημα λίγων εκατοντάδων ευρώ στους πολλούς για να τους ρίξετε στάχτη στα μάτια. Όμως "Κυριακή κοντή γιορτή" και εσείς, που μας κοροϊδεύατε με δήθεν σεισάχθεια, με κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ, θα εισπράξετε τα επίχειρα των ανομημάτων σας

Candyman

Στοίχημα οτι γουστάρετε: Σε λιγότερο απο 1 χρόνο το 95% θα έχει χάσει τη ρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν αφαιμαζχθεί οικονομικά πλήρως. Πληρώστε για να ταϊζουνε 2,5 εκατομύρια Καρανίκες. Πληρώστε. Καλά το πάτε!

Χμμ

αναβολή παίρνουν φίλε μου... Προσπαθούν μήπως και πάρουν φορολογική ενημερότητα, μήπως στρώσουν τα πράγματα, μήπως... μήπως.... Μέχρι όπως λές να περάσει λίγος καιρός και να ξαναβρεθούν στην ίδια η χειρότερη θέση! Και αυτό ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβουν ότι η μόνη λύση είναι να χτυπηθούν με το θηρίο...

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Ο άλλος ο Συριζαίος λέει : "σεισάχθεια"...!!! Έχει φάει τόσο σανό από τον πινόκιο Τσίπρα και του έμεινε η λέξη στη μνήμη... Φίλε μόνο Λαφαζάνης για σεισάχθεια πια... ή έστω να παραμείνεις πιστός στον Τσίπρα και τα Λεφτόδεντρα του...

Candyman

Βλάκα ξύπνα λίγο. Ο λόγος που η χώρα βάρεσε κανόνι είναι ακριβώς η υπερφορολόγηση λόγω τεράστιου δημοσίου. Τα λεφτόδεντρα μεγάλε τα έχει ανακαλύψει η μισή Ελλάδα. Λέγετε "αφαίμαξη ιδιωτικού τομέα", και συμβαίνει για να ταϊζεστε. Οπότε άϊντε ψόφα.

Μικρομεσαίος

Και 500 δόσεις να κάνετε πάλι δε βγαίνει ο λογαριασμός !!! Μια λύση θα ήταν να μας διορίσετε όλους στο δημόσιο ώστε να μπορούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη. Μία δεύτερη λύση θα ήτανε, να επωμιστούν ολόκληρο το δημόσιο χρέος, αυτοί που πραγματικά το δημιούργησαν και αυτοί που φάγανε όλα τα λεφτά. δηλαδή οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ οι συνταξιούχοι δήμαρχοι νομάρχες βουλευτές πολιτευτές όλοι αυτοί που ήταν τα κομματόσκυλα τα λεγόμενα !!

Δάσκαλος

Βάλε και δημοσιογράφους μέσα, και εργοληπτες δημοσίων έργων !!!

@@

Σεισάχθεια !!! Η μόνη δίκαιη λύση !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια

tomsen_1

Ερωτηθείς για την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη 2,8% το 2020, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου απάντησε πως μπορεί να επιτευχθεί - Αναγνώρισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο, ιδίως στις αποκρατικοποιήσεις