Μείωση ΦΠΑ 13%: Ποια τρόφιμα θα αγοράζουμε πιο φθηνά

Μείωση ΦΠΑ 13%: Ποια τρόφιμα θα αγοράζουμε πιο φθηνά

Σημαντική μείωση τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς θα επιφέρει η μείωση του ΦΠΑ στο 13%

super_market
Μείωση ΦΠΑ στο 13% εξήγγειλε την Τρίτη 7 Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το μέτρο να αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα και πιο συγκεκριμένα εντός του Μαΐου. Η μείωση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των τιμών των τροφίμων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντική μείωση αναμένεται και στις τιμές των υπηρεσιών εστίασης λόγω της εφαρμογής ΦΠΑ 13% από το 24% σήμερα, μέτρο το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στο πακέτο των ελαφρύνσεων που θα ενεργοποιηθεί.

Αναλυτικά τα βασικά καταναλωτικά αγαθά στο οποία ο συντελεστής ΦΠΑ μειώνεται από το 24% στο 13% είναι τα ακόλουθα: Καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι, ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, παγωτά, κρουασάν, παξιμάδια, κονσέρβες, σνακ, δημητριακά, ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, φυτικές λιπαρές ουσίες.

Επίσης, στην εστίαση η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% αφορά στα ακόλουθα: Οβελιστήρια, πιτσαρίες, αρτοποιεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, σνακ μπαρ, φαστ φουντ, κυλικεία - καντίνες κ.ά.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο θα κατατεθεί εντός του Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης