«Τα μαζεύουν» από το ΥΠΟΙΚ: Στο Μεσοπρόθεσμο θα «κλειδώσουν» οι μειώσεις φόρων και οι αυξήσεις δαπανών

ypourgeio-oikonomikon-

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι επίκεινται μειώσεις των δαπανών σε υγεία και παιδεία και υποστηρίζουν ότι η κατανομή των πόρων στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που δημοσιοποιήθηκε χθες, είναι ενδεικτική

Την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, φέτος και την επόμενη τριετία εν μέρει για μειώσεις φόρων και εν μέρει για αύξηση δαπανών επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Όπως διευκρινίζουν, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που δημοσιοποιήθηκε χθες, το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου κατευθύνεται στη μείωση της φορολογίας, αλλά η κατανομή είναι ενδεικτική.

«Οι λεπτομέρειες της κατανομής του δημοσιονομικού χώρου - τι δηλαδή θα κατευθυνθεί στη μείωση της φορολογίας και τι στην αύξηση των δαπανών - θα καθοριστεί με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πιο αναλυτικά, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν τα εξής:

«1) Η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια και πλέον συμμετέχει ως κανονικό κράτος -μέλος της ΕΕ στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Μία από αυτές τις διαδικασίες είναι η υποβολή του Προγράμματος Σταθερότητας όπου παρουσιάζεται η δημοσιονομική πολιτική για τα επόμενα χρόνια - όπως αντίστοιχα γίνεται με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

2) Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπεβλήθη φαίνεται ότι με την παρούσα κατάσταση - χωρίς αλλαγή πολιτικής - θα υπερκαλύπτονταν για κάθε έτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. Συγκεκριμένα, ο δημοσιονομικός χώρος (δηλ. η υπερκάλυψη του στόχου) εκτιμάται σε 0,6% του ΑΕΠ φέτος, 0,4% το 2020, 0,6% το 2021 και 1,1% το 2022.

3) Οι λεπτομέρειες της κατανομής του δημοσιονομικού χώρου - τi δηλαδή θα κατευθυνθεί στη μείωση της φορολογίας και τi στην αύξηση των δαπανών - θα καθοριστεί με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής τις επόμενες εβδομάδες. Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας η κατανομή είναι ενδεικτική, όπου το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου κατευθύνεται στη μείωση της φορολογίας.

4) Αυτή την ενδεικτική κατανομή έσπευσαν να αξιοποιήσουν – ανεπιτυχώς – διάφορα μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία τα επόμενα χρόνια.

Ας κάνουν υπομονή μέχρι την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Έως τότε μπορούν να εξασκήσουν τα μαθηματικά τους… διότι η υποτιθέμενη μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία είναι στην πραγματικότητα αύξηση κατά 600 εκατ. € για την υγεία και πάνω από 400 εκατ € στην παιδεία. Απλά η αύξηση αυτή είναι μικρότερη από την αύξηση του ΑΕΠ».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Λογιστής

Γιατί άραγε υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 40 διαφορετικές μέθοδοι καταλογισμού της φορολογίας, με διαφορετικό συντελεστή για καθέναν από μισθωτούς, ΔΥ, ιδιωτικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους της Βουλής, εισοδηματίες ενοικίων, μικρές επιχειρήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις, υπεράκτιες επιχειρήσεις, πολιτικούς, συνταξιούχους με άλλα εισοδήματα, εισοδηματίες μετοχών εταιριών, συνταξιούχους χωρίς άλλα εισοδήματα, κλπ κλπ κλπ; Γιατί δεν υπάρχει μια κλίμακα φορολόγησης για το εισόδημα όλων των φυσικών και νομικών προσώπων ανεξάρτητα από που προέρχεται το εισόδημα αυτό; Γιατί κάθε €1 εισόδημα άραγε να αφήνει  · €0,90 σε έναν πολιτικό; · €0,95 σε έναν ΔΥ της Βουλής;  · €0,0,48-€0,84 σε έναν ιδιωτικό υπάλληλο; · €0,50-€0,67 σε έναν ιδιοκτήτη ακινήτου;   · και -€0,10-€0.20 σε έναν ελεύθερο επαγγελματία; Αυτές οι συνεχιζόμενες ρατσιστικές στρεβλώσεις της φορολόγησης στην Ελλάδα, ομοιάζουν με τη διαφοροποιημένη ρατσιστική φορολόγηση του Χίτλερ εναντίον των εβραϊκής καταγωγής Γερμανών πριν τον Β’ ΠΠ, τη ρατσιστική φορολόγηση του Κεμάλ Ατατούρκ κατά των ελληνορθόδοξων της Τουρκίας, και τη ρατσιστική φορολόγηση του Λένιν κατά των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και των εμπόρων στην απαρχή της Σοβιετικής Ένωσης. Οι μικρομεσαίοι πρέπει να ξυπνήσουν επιτέλους !! Ληστεύουν τίς ζωές των παιδιών τους, και των ιδίων !!!

@

Δε εχει καμμια σημασια. Το νέο Μεσοπροθεσμο σε εξη μηνες (διαδικασια "ευρ εξαμηνο") θα καταρτιστεί από τη νεα κυβερνηση σε 3 μηνες. Και ξερουμε ότι δε θα είναι ο Συριζα 1000%

Giannis

Να μας τα πει αυτά ο Κουλης σε Ντιμπειτ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Used_car-1000

Ιδιαίτερα δύσκολη -έως σχεδόν αδύνατη- θα είναι η εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μετά και το… πογκρόμ εισαγωγών όλων των… σαράβαλων που δεν ήθελε η Ευρώπη στη χώρα μας.

eforia-120-doseis

Περίπου 240.340 φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, ενώ από τον επόμενο μήνα θα ισχύσουν οι βελτιώσεις ως προς την ελάχιστη δόση και το επιτόκιο, αλλά κυρίως ως προς τις οφειλές των επιχειρήσεων