Τελιγιορίδου: Σταδιακά η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις

Τελιγιορίδου: Σταδιακά η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις

«Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα από το 29% που είναι σήμερα να πέσει στο ελάχιστο σημείο», δήλωσε από την Καστοριά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων

4642121__1_
«Μετά την λήξη μνημονίων και την δημιουργία του δημοσιονομικού χώρου το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης μας είναι πως θα μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις», δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, αμέσως μετά την επίσκεψη της στους χώρους της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Η κ. Τελιγιορίδου, επεσήμανε ότι «η φορολογία έχει ένα μεγάλο κόστος όχι μόνο για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα από το 29% που είναι σήμερα να πέσει στο ελάχιστο σημείο». Όπως εξήγησε τη μείωση της φορολογίας - που θα γίνει, θα γίνει σταδιακά – «την θεωρούμε σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής γουνοποιίας που κυρίως συνδέονται πολύ περισσότερο με την θέση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές και ελάχιστα με την ελληνική κρίση, μίλησε για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που αφορά στη νομιμοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος που λειτουργεί το Εκθεσιακό κέντρο, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στο κλάδο να αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση εκθεσιακών γεγονότων."Η κυβέρνηση στηρίζει με σταθερό τρόπο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – "Enterprise Greece βοηθά τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στις διεθνείς εκθέσεις", τόνισε.

Στο θέμα της βίζας των Ρώσων επισκεπτών, εξήγησε ότι είναι ένα θέμα πού "άπτεται των ευρωπαϊκών σχέσεων με την Ρωσία ειδικά μετά το εμπάργκο της ΕΕ", αλλά επεσήμανε ότι σήμερα η κατάσταση "είναι πολύ καλύτερη από το παρελθόν μετά και τις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν στα αντίστοιχα προξενεία μας". Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία του κλάδου με το υπουργείο Εξωτερικών όπου "προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα όπου προκύπτουν".

ΣΕ ερώτηση για το πώς σχολιάζει την απόφαση του αρχηγού της ΝΔ να καταθέσει τροπολογία, για να παραμείνει το αφορολόγητο στα επίπεδα που είναι σήμερα η κ. Τελιγιορίδου τόνισε ότι "όταν κάτι είναι θετικό δεν έχει σημασία ποιος το κατέθετε για να υπάρχει ιδεολογική η πολιτική αντιπαράθεση", αλλά συμπλήρωσε ότι η πρόταση του αφορολόγητου γίνεται "μετά την αναφορά της κυβέρνησης". Επεσήμανε ότι "υπάρχει ανοικτή συζήτηση για το θέμα, το γνώριζε ο Μητσοτάκης και έτσι πρότεινε να πάμε μαζί στους θεσμούς αλλά ήδη το θέμα διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση".

Τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τους φορείς και τους πολίτες της πόλης, να αγκαλιάσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα που θα στεγάσει η πόλη στα πλαίσια της νέας αρχιτεκτονικής της ανώτατης εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι η ΠΕ Καστοριάς "βγαίνει ενισχυμένη απτό αυτή την εξέλιξη".

Η κ. Τελιγιορίδου περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, μίλησε με τους γουνοποιούς, ενώ είχε και συνάντηση και με τους θεσμικούς φορείς των Γουνοποιών της δυτικής Μακεδονίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης