Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ελλάδα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αίρει τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, την εισαγωγή φθηνού ιρανικού πετρελαίου – Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι χώρεςθα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριές αμερικανικές κυρώσεις 

petrelaio_iran
έλος στις εξαιρέσεις που επιτρέπουν σε οκτώ χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, την εισαγωγή φθηνού πετρελαίου από το Ιράν, χωρίς να απειλούνται από αμερικανικές κυρώσεις έβαλε η Ουάσινγκτον, με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να μην συνεχίσει τον Μάιο τις εξαιρέσεις, μετά και από συνεννόηση με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου συμφώνησαν «να αναλάβουν εγκαίρως δράση για να εξασφαλίσουν ότι καλύπτεται η παγκόσμια ζήτηση καθώς όλο το ιρανικό πετρέλαιο απομακρύνεται από την αγορά».

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε οι χώρες απειλούνται με αμερικανικές κυρώσεις. Οι χώρες που επηρεάζονται και στις οποίες είχαν δοθεί προσωρινές απαλλαγές για περιορισμένη εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, πέραν της Ελλάδας είναι η Κίονα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Τουρκία και η Ιταλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης