ΕΦΚΑ: Ποιες οφειλές διαγράφονται και πώς ρυθμίζονται σε 120 δόσεις

efka-new1

Ο επανυπολογισμός των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2017 οδηγεί σε μείωση της βασικής οφειλής ενώ μειώνονται και οι προσαυξήσεις

Σε μεγάλη μείωση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές που είχαν δημιουργηθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου θα οδηγήσει ο επανυπολογισμός τους, με βάση το νέο σύστημα που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Το μέτρο του επανυπολογισμού θα προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου, μαζί με τη διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σε 120 δόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 80.000 ασφαλισμένοι, μη μισθωτοί, που είχαν οφειλές οι οποίες είχαν δημιουργηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2017 που ετέθη σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη θα μπορούν αφενός να μειώσουν την οφειλή με τον επανυπολογισμό, αφετέρου να ρυθμίσουν την οφειλή σε έως 120 δόσεις και να απεγκλωβιστούν για να συνταξιοδοτηθούν.

Όσον αφορά στον επανυπολογισμό για τις παλιές οφειλές (πριν την 1η Ιανουαρίου 2017, που ετέθη σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου), ο παρακάτω πίνακας δίνει παραδείγματα για την κατώτατη εισφορά των 158 ευρώ και με αφαίρεση των προσαυξήσεων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Άγγελος

Γνωστή πλέον η συνταγή. Κούρεμα στους μπαταχτσήδες και αύξηση εισφορών στους συνεπείς, λαϊκά μ@@@κες. Σήμερα αύριο θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια, με τις εισφορές Φεβρουαρίου, των μη μισθωτών και θα δείτε ποιός πληρώνει το μάρμαρο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες