«Μήνυμα» Βρυξελλών στην Αθήνα: Δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για τη δόση των 970 εκατ. ευρώ

eurogroup_regling_tsakalotos

Δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης εν όψει του Eurogroup της 5ης Απριλίου και της ελληνικής προσδοκίας για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

Μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές να διευθετήσουν άμεσα τις εκκρεμότητες που σχετίζονται κυρίως με τις υπουργικές αποφάσεις για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη έστειλε αξιωματούχος της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι η εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων στο Eurogroup της 5ης Απριλίου δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Όπως τόνισε, «εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος».

Προσέθεσε, δε, ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των ελληνικών αρχών συνεχίζονται, καθώς «παραμένουν ανοιχτά κάποια σημεία που αφορούν κυρίως τα επιχειρηματικά δάνεια».

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν η εκταμίευση της δόσης δεν καταστεί εφικτή στις 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι, ο αξιωματούχος σημείωσε πως τα χρήματα δεν χάνονται, αλλά θα αποδεσμευθούν, όποτε οι θεσμοί πιστοποιήσουν ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις.

Εάν χαθεί το ορόσημο της 5ης Απριλίου, επόμενος σταθμός είναι το Eurogroup της 16ης Μαΐου, όπου εκφράζονται όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ληφθούν αποφάσεις, επειδή η συνεδρίαση αυτή απέχει λίγες ημέρες από τις ευρωεκλογές. Έπεται η σύνοδος της 13ης Ιουνίου, η οποία είναι προγραμματισμένο να αποφασίσει για την επόμενη επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

«Εάν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις. Δεν ξέρω, ωστόσο, εάν θα γίνει ευκολότερο το θέμα αν μεταφερθεί χρονικά, καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνει» σχολίασε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

Γιωργος

ΚΑτσε...οπα...αφου βγηκαμε απο τα μνημονια.ψεματα ειναι;και παρηγγειλα αμαξι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

house

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης - Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα - Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά - Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

f1-1

Μεγαλοεπενδυτές και ιδιώτες ρίχνουν στην αγορά βίλες εκατομμυρίων ευρώ σε Μεσσηνία, Πόρτο Χέλι, Μύκονο και Τζια με στόχο να προσελκύσουν «χοντρά πορτοφόλια», που θέλουν να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα.