Πετρόπουλος - Τσακαλώτος, μέρος 2ο: Έκπληκτος ο ΥΠΟΙΚ και με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας για την α' κατοικία!

Πετρόπουλος - Τσακαλώτος, μέρος 2ο: Έκπληκτος ο ΥΠΟΙΚ και με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας για την α' κατοικία!

Ο υφυπουργός Εργασίας «ακύρωσε» ουσιαστικά την απειλή της κυβέρνησης για μονομερή κατάθεση του νομοθετικού πλαισίου για τα «κόκκινα δάνεια», που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, λέγοντας ότι δεν θα έρθει πριν τις 5 Απριλίου - Σήκωσε τα χέρια ψηλά ο Τσακαλώτος!

petropoulos_2_allo_thema
Την... απειλή της κυβέρνησης για μονομερή κατάθεση νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια»... ακύρωσε με δηλώσεις του ο Τάσος Πετρόπουλος. Αντιθέτως, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, αυτό δεν θα κατατεθεί ούτε σήμερα -όπως είχαν προαναγγείλει κυβέρνηση και Μαξίμου- αλλά ούτε και πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Όταν, στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup».

Μετά το δώρο Πάσχα, ωστόσο, και οι δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου για την α' κατοικία προκάλεσαν την... έκπληξη, αν όχι την οργή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος, επιχειρώντας να διαλύσει την σύγχυση για το εάν θα καταθέσει τελικώς ή όχι η κυβέρνηση το νομοσχέδιο, δήλωσε πως «θα υπάρξουν εξελίξεις». 

Όταν όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους  γιατί ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως «δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο» να κατατεθεί το νομοσχέδιο μονομερώς πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε στο να... σηκώσει τα χέρια ψηλά, δείχνοντας εύγλωττα έτσι την απορία (ή την ενόχλησή  του) για τις δηλώσεις Πετρόπουλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης