Στη ρύθμιση οφειλών μόνο όσοι είναι ενήμεροι το 2019

efka-new1

Θα απορρίπτονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες οφειλέτες που δεν έχουν καταβάλλει τις εισφορές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου στον ΕΦΚΑ

Ανησυχώντας για ενδεχόμενη στάση πληρωμών, εν όψει της ρύθμισης των 120 δόσεων, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί στο τέλος Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας έθεσε άλλη μια προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση. Θα απορρίπτονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες οφειλέτες που δεν έχουν καταβάλλει τις εισφορές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου στον ΕΦΚΑ.

Αυτή η προϋπόθεση συνάδει και με τη διαβεβαίωση που έδωσε η ελληνική πλευρά προς την κομισιόν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων δε θα επηρεάσει την κουλτούρα πληρωμών.

Για το θέμα των 120 δόσεων και το «όπισθεν ολοταχώς» της κυβέρνησης όπως προκύπτει από το κείμενο της έκθεσης, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος , μιλώντας χθες στο ΘΕΜΑ 104,6 διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση θα προχωρήσει.

«Η έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα που θα απαντήσουμε με πειστικό τρόπο. Θέλουμε η ρύθμιση να κατατεθεί τον Μάρτιο και δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή. Δεν υπάρχει σύσταση. Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται για να μην εκφεύγουν του προγράμματος που η χώρα έχει δεσμευτεί».

Πηγή: newmoney.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Άνεργος

Οφειλές δισεκατομμυρίων ευρώ για εισφορές, φόρους, τέλη, πρόστιμα, ΦΠΑ, δάνεια, λογαριασμούς, μισθούς, ημερομίσθια, αναφορικά με χρέη των επιχειρηματιών-ελεύθερων επαγγελματιών-εργοδοτών, πρέπει να πληρώνονται με πώληση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών της πραγματικής οικονομίας αγοράς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προς αποκατάσταση της νομιμότητας στη χώρα και διάσωση της εθνικής οικονομίας.

καλά εντάξει...

Μια μικρή λεπτομέρεια έχουν ξεχάσει... Ότι για να έχεις πληρώσει τις εισφορές του 1ου-2ου 2019 πρέπει να έχεις εξοφλήσει όλες τις εισφορές των προηγούμενων ετών ΕΦΚΑ... Άρα αφορά μόνο οφειλές προ ΕΦΚΑ μπορούν να ενταχθούν.

Σωστη

παρατήρηση. Ξέρει κάποιος κάτι επί του θέματος?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης