Στη ρύθμιση οφειλών μόνο όσοι είναι ενήμεροι το 2019

Στη ρύθμιση οφειλών μόνο όσοι είναι ενήμεροι το 2019

Θα απορρίπτονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες οφειλέτες που δεν έχουν καταβάλλει τις εισφορές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου στον ΕΦΚΑ

efka-new1
Ανησυχώντας για ενδεχόμενη στάση πληρωμών, εν όψει της ρύθμισης των 120 δόσεων, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί στο τέλος Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας έθεσε άλλη μια προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση. Θα απορρίπτονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες οφειλέτες που δεν έχουν καταβάλλει τις εισφορές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου στον ΕΦΚΑ.

Αυτή η προϋπόθεση συνάδει και με τη διαβεβαίωση που έδωσε η ελληνική πλευρά προς την κομισιόν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων δε θα επηρεάσει την κουλτούρα πληρωμών.

Για το θέμα των 120 δόσεων και το «όπισθεν ολοταχώς» της κυβέρνησης όπως προκύπτει από το κείμενο της έκθεσης, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος , μιλώντας χθες στο ΘΕΜΑ 104,6 διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση θα προχωρήσει.

«Η έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα που θα απαντήσουμε με πειστικό τρόπο. Θέλουμε η ρύθμιση να κατατεθεί τον Μάρτιο και δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή. Δεν υπάρχει σύσταση. Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται για να μην εκφεύγουν του προγράμματος που η χώρα έχει δεσμευτεί».

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης