Στα 546 ευρώ ο νέος μισθός για την κοινωφελή εργασία

foto-koin

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Aκολουθώντας το βηματισμό του νέου κατώτατου μισθού, αυξάνεται αναδρομικά από 1η Φεβρουαρίου και ο μισθός των απασχολούμενων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ . Όπως προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, οι αμοιβές των εν λόγω απασχολούμενων εξισώνονται με τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό για όλους χωρίς ηλιακή διάκριση. Αυτό σημαίνει πως το ημερομίσθιο αυξάνεται στα 21,84 ευρώ από 19,81 και 17,27 ευρώ για τους νέους , ενώ ο μισθός διαμορφώνεται στα 546 ευρώ από 495,25 ευρώ και 431,75 ευρώ για τους νέους κάτω των 25.

Επίσης διατηρείται η πρόβλεψη της προσαύξησης κατά 25% σε περίπτωση βραδινής απασχόλησης.

Η διάταξη, προκειμένου να μην απαιτείται αναπροσαρμογή της σε κάθε περίπτωση αύξησης του κατώτατου μισθού, έχει βελτιωθεί νομοτεχνικά ώστε να αντιστοιχίζεται κάθε φορά στο ισχύον ποσό.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και για τους ωφελούμενους που απασχολούνται για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Η επέκταση κρίνεται απαραίτητη για την πληρέστερη προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολούνται ήδη 5.066 εργαζόμενοι, με αντικείμενο την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trape3

Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κατά το παρελθόν είχε διαπιστώσει παραβιάσεις του ανταγωνισμού στα σχήματα αναβαλλόμενης φορολογίας που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν τα κεφάλαια των τραπεζών

f1new1

Οι οικονομικές επιδόσεις και οι νέοι σχεδιασμοί των πρωταγωνιστών του κλάδου των σούπερ μάρκετ - Πώς δύο παίκτες κατάφεραν να ελέγχουν το 50% της αγοράς και οι μεγάλες προσπάθειες των άλλων μεγάλων του κλάδου