«Καμπανάκι» Κερέ: Η ευρωζώνη μπήκε σε τροχιά οικονομικής κάμψης

«Καμπανάκι» Κερέ: Η ευρωζώνη μπήκε σε τροχιά οικονομικής κάμψης

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πως η επιβράδυνση μπορεί να είναι πιο ευρεία και πιο παρατεταμένη από ότι προβλέπαμε αρχικά» υπογράμμισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

571deb14ce5ba67ca72c5a34ed753df1_XL
H επιβράδυνση της οικονομίας της ευρωζώνης μπορεί να είναι πιο βαθιά και πιο παρατεταμένη από ότι προβλεπόταν προηγουμένως, προειδοποίησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η νομισματική ένωση έχει εισέλθει σε μια μακροχρόνια περίοδο οικονομικής κάμψης.

«Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετά στοιχεία για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια μακροχρόνια και σοβαρή επιβράδυνση της οικονομίας της ευρωζώνης» ανέφερε ο κ. Κερέ σε συνέντευξη του στο περιοδικό Barron's.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πως η επιβράδυνση μπορεί να είναι πιο ευρεία και πιο παρατεταμένη από ότι προβλέπαμε αρχικά» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Κερέ πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ έχει ακόμα εργαλεία για να καταπολεμήσει μια επιβράδυνση, ενώ επισήμανε ότι μπορεί να δημιουργήσει νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια απροσδόκητη κατάσταση.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης