Διεθνή χρηματιστήρια: Ανώμαλη προσγείωση μετά από ανοδικό σερί έξι ημερών

Διεθνή χρηματιστήρια: Ανώμαλη προσγείωση μετά από ανοδικό σερί έξι ημερών

«Βουτιά» 2% στις ευρωπαϊκές αγορές - Πώς διαμορφώθηκαν οι δείκτες

europe_money
Ανώμαλη προσγείωση στα διεθνή χρηματιστήρια, που τερμάτισαν βίαια ένα ανοδικό σερί έξι ημερών.

Η Ευρώπη κατέγραψε ισχυρή βουτιά της τάξεως του 2%, παρασέρνοντας και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου αυτήν την ώρα η Wall Street διευρύνει τις απώλειες στο -1,5%. Από το διεθνές sell-off δεν ξέφυγε και το Χρηματιστήριο Αθηνών με βουτιά 1,41%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 βούλιαξε στις 360 μονάδες με 1,5%. Τις ισχυρότερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος αυτοκινήτων με βουτιά 4,9%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διολίσθησε κατά 2,2%, ρίχνοντας Γερμανία και Ιταλία στο -2,7%. Επιβαρυντικά έδρασε και το πετρέλαιο που κατρακυλά με -3% στα 61 δολάρια/βαρέλι (Brent). Αναλυτικότερα παρακάτω.

Μεγάλος χαμένος: Η Fiat με βουτιά 12,2% μετά και τα απογητευτικά νούμερα που προβληματίζουν για το μέλλον της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη μετα-Μαρτσιόνι εποχή.

Μεγάλες πιέσεις δέχτηκαν και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις Daimler (Mercedes), Volkswagen και BMW να κατρακυλούν κατά 5,3%, 4,7% και 3,3% αντίστοιχα.

Κερδισμένοι: Το δολάριο που παραμένει κυρίαρχο, και παρά τα πρόσφατα σινιάλα της Fed για χαλαρή νομισματική πολιτική. Το ευρώ υποχώρησε στο 1,135 EUR/USD, φανερώνοντας τις αδυναμίες που μαστίζουν την ευρωζώνη στη μετά-QE εποχή.

Κλείσιμο
Κερδισμένα και τα γερμανικά ομόλογα που ως καταφύγια προσέλκυσαν επενδυτές στο 0,115%. Την ίδια ώρα «τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ομολόγων του Νότου, με ιταλικό και ελληνικό 10ετές στο 2,971% και 3,999% αντίστοιχα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης