Φέσσας (ΣΕΒ): Απαιτούνται ποιοτικές επενδύσεις για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας

910e331aa9cea9c173d31b73a50ee9dc_XL

Η επίτευξη ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών γύρω στο 3% τα επόμενα χρόνια, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν προκύπτει από πουθενά – ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ

Με τη σημερινή ρότα η Ελλάδα θα επιστρέψει το 2040 στα προ κρίσης επίπεδα, σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάσθηκε νωρίτερα σε ειδική εκδήλωση από την Elisabeth Waelbroeck-Rocha, υπεύθυνη του τομέα Διεθνών Οικονομικών της εταιρείας και σχολιάσθηκε αργότερα από πάνελ στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι μονόδρομος για την δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας. Επισήμανε επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει στην χώρα μας φιλικό επενδυτικό περιβάλλον όπου να κυριαρχεί η λέξη «εμπιστοσύνη».

Η επίτευξη ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών γύρω στο 3% τα επόμενα χρόνια, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν προκύπτει από πουθενά – ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας.

Μιλώντας στο πάνελ που ακολούθησε την παρουσίαση μελέτης της IHS Markit για την ελληνική οικονομία, που εκτιμά ότι του ΑΕΠ της Ελλάδας θα επανέλθει στο επίπεδο του 2007 το 2040, ο κ. Βέττας ανέφερε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαια ότι τα εισοδήματα θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα». Για να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση πολιτικών προκειμένου να υπάρξει συνέχεια, σημείωσε.

Στις αρνητικές συνέπειες της υπερφορολόγησης της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Επισήμανε ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη, ενώ αναφέρθηκε και στις απαιτήσεις για υπερπλεονάσματα, αλλά και στην υπέρβαση των στόχων, σε αντίθεση με την συνεχή απόκλιση από την ανάπτυξη. Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, είπε ότι πραγματοποιήθηκαν χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για «μισο-μεταρρυθμίσεις χωρίς σωστή χρονική σειρά».

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Εργοδότης

Προϋποθέσεις για επενδύσεις και ανάπτυξη πραγματικής οικονομίας ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι η χαμηλόμισθη ή απλήρωτη ή μερική ή ανασφάλιστη ή αλλοδαπή απασχόληση, τα ανεξόφλητα επιχειρηματικά δάνεια, οι απλήρωτες οφειλές ΦΠΑ-φόρων-τελών-προστίμων-λογαριασμών-χρεών-εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, η ανοχή της αγοράς για παρανομίες-παραβάσεις φορολογικές-αγορανομικές-τραπεζικές-εργασιακές-υγειονομικές-πολεοδομικές.

Για να έλθει ανάπτυξη

χρειάζεται να μην παίρνεις διαγωνισμούς ακριβότερα απο΄τα ΕΛΤΑ άιντε που θα κάνεις και υποδέιξεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191120200345_330e_i-pace_e-tron_S560e_100x600

Γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα μας αυτοκίνητα που κοστίζουν σχεδόν 200.000 ευρώ και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας; Δείτε παρακάτω όλα τα πολυτελή μοντέλα της αγοράς που εξασφαλίζουν στον ιδιοκτήτη τους 0 τέλη!

staikouras_ar

Κατατίθεται σήμερα, έχοντας πάρει και επισήμως από χθες την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών – Περί τα 400 εκατ. ευρώ το φετινό υπερπλεόνασμα, αλλά οι τελικές αποφάσεις για την αξιοποίησή του αναμένονται στις αρχές Δεκεμβρίου

2