Φέσσας (ΣΕΒ): Απαιτούνται ποιοτικές επενδύσεις για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας

Φέσσας (ΣΕΒ): Απαιτούνται ποιοτικές επενδύσεις για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας

Η επίτευξη ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών γύρω στο 3% τα επόμενα χρόνια, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν προκύπτει από πουθενά – ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ

910e331aa9cea9c173d31b73a50ee9dc_XL
Με τη σημερινή ρότα η Ελλάδα θα επιστρέψει το 2040 στα προ κρίσης επίπεδα, σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάσθηκε νωρίτερα σε ειδική εκδήλωση από την Elisabeth Waelbroeck-Rocha, υπεύθυνη του τομέα Διεθνών Οικονομικών της εταιρείας και σχολιάσθηκε αργότερα από πάνελ στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι μονόδρομος για την δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας. Επισήμανε επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει στην χώρα μας φιλικό επενδυτικό περιβάλλον όπου να κυριαρχεί η λέξη «εμπιστοσύνη».

Η επίτευξη ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών γύρω στο 3% τα επόμενα χρόνια, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν προκύπτει από πουθενά – ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας.

Μιλώντας στο πάνελ που ακολούθησε την παρουσίαση μελέτης της IHS Markit για την ελληνική οικονομία, που εκτιμά ότι του ΑΕΠ της Ελλάδας θα επανέλθει στο επίπεδο του 2007 το 2040, ο κ. Βέττας ανέφερε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαια ότι τα εισοδήματα θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα». Για να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση πολιτικών προκειμένου να υπάρξει συνέχεια, σημείωσε.

Στις αρνητικές συνέπειες της υπερφορολόγησης της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Επισήμανε ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη, ενώ αναφέρθηκε και στις απαιτήσεις για υπερπλεονάσματα, αλλά και στην υπέρβαση των στόχων, σε αντίθεση με την συνεχή απόκλιση από την ανάπτυξη. Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, είπε ότι πραγματοποιήθηκαν χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για «μισο-μεταρρυθμίσεις χωρίς σωστή χρονική σειρά».

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης