Αντικαθίστανται σταδιακά οι κάρτες της American Express

Αντικαθίστανται σταδιακά οι κάρτες της American Express

Η αντικατάσταση των καρτών θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους

american
Το αναθεωρημένο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο στον χώρο των πληρωμών, με το οποίο εφαρμόζονται πλέον ενοποιημένοικανόνες πληρωμών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία των καρτών πληρωμώνκαι των ηλεκτρονικών υπηρεσιών διαχείρισης χρήματοςκαι επηρεάζει, όπως ήταν αναμενόμενο,και το επιχειρηματικό τοπίο στην Ε.Ε.

Είναι ενδεικτική, σε συνέχεια των αλλαγών αυτών, η απόφαση τηςAmerican Express να διακόψει σταδιακά τη συνεργασία της μέσω αδειοδοτήσεωνστις χώρες της Ε.Ε. στις οποίες δραστηριοποιείται με αυτό το μοντέλο, όπως η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Κροατία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, αλλά και η Ελλάδα, όπου ο αμερικανικός επιχειρηματικός «κολοσσός» διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με την Alpha Bank.

Oι τράπεζες που εκδίδουν κάρτες American Express σε χώρες-μέλη της Ε.Ε., όπως και η Alpha Bank στην Ελλάδα, προετοίμασαν εγκαίρως την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα, με όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση της εξυπηρέτησης των πελατών τους, που είναι μάλιστα, όπως πληροφορείται η στήλη, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό, με διαχρονικά υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Ήδη η Alpha Bank έχει ξεκινήσει την ενημέρωση των πελατών της για τη σταδιακή αντικατάσταση των καρτών American Express με κάρτες εφάμιλλης ποιότητας και αξιοπιστίας, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά τους.

Επιπρόσθετα,όπως τονίζει η τράπεζα στην επικοινωνία με τους πελάτες της, αλλά και στις αναλυτικές πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της , όλες οι ενεργές κάρτες American Express συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και τα πλεονεκτήματά τους παραμένουν σε ισχύ, έως ότου οι κάτοχοί τους/πελάτες της τράπεζας λάβουν τις νέες κάρτες αντικατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τράπεζα, τα νέα προϊόντα καρτών που θα παραλάβουν οι κάτοχοι καρτών American Express εκδόσεως Alpha Bank, σε αντικατάσταση των καρτών American Express, θα είναι κυρίως Mastercard, χωρίς όμως να αποκλείονται και κάρτες άλλων Οργανισμών, υψηλού κύρους και αξιοπιστίας, μέσω των οποίων θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται ομαλά και να απολαμβάνουν ξεχωριστά προνόμια, όπως ειδικές προσφορές και προγράμματα καθώς και μεγαλύτερη επιβράβευση. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Κλείσιμο
Φαίνεται λοιπόν ότι όσοι διαθέτουν κάρτες AmericanExpress στην Ελλάδα διατηρούν τόσο το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης όσο και τα προνόμια που απολαμβάνουν επί σειρά ετών και δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν από τις αλλαγές αυτές.



Σημειώνεται, ότι παρά τη διακοπή της έκδοσης καρτών American Express από την Alpha Bank, η 23χρονη συνεργασία των δυο φορέων, συνεχίζεται κανονικά στον τομέα της αποδοχής καρτών American Express (ξένων και ελληνικών, όσο είναι ακόμη σε κυκλοφορία), όπου η AlphaBank διαθέτει ηγετική παρουσία στην ελληνική αγορά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης