Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία στην τιμή του χρυσού

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία στην τιμή του χρυσού

Σε ποιο επίπεδο έκλεισε η τιμή της ουγγιάς - Πώς επηρεάζει η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ

gold-pri
Ασταμάτητος είναι ο χρυσός, που συνεχίζει να ενισχύεται πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.300 δολαρίων, καθώς τα βλέμματα στρέφονται στη συνεδρίαση της Fed, καθώς και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5 δολ., στα 1.303,10 δολ. ανά ουγγιά, κοντά σε υψηλό 7μήνου.

Η αγορά χρυσού δείχνει πάντως να προεξοφλεί πως η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, όπως και αναμένεται ευρέως, αλλά και πως πιθανόν θα στείλει σινιάλα για ακόμη πιο μετριοπαθή στάση στο μέλλον, κάτι που ήδη έχουν δείξει αρκετά στελέχη της Τράπεζας.

Την ίδια ώρα, η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ ώθησε τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησε με τους ηγέτες του Κογκρέσου για τον προσωρινό τερματισμό του κυβερνητικού shutdown, και συγκεκριμένα για τρεις εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις που αφορούν την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με την επιβολή ενός ακόμα shutdown εάν δεν υπάρξει μία «δίκαιη συμφωνία» με το Κογκρέσο.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 95,7 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,144 δολ.

Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα ορισμένα σημαντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, την Τρίτη αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιευθούν τα στοιχεία Ιανουαρίου για την απασχόληση.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης