Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις χρεών - Εκτός της συζήτησης με τους δανειστές οι 120 δόσεις

tsakalotos-hilton_main01

«Κίτρινη κάρτα» από την τρόικα για κατώτατο μισθό, προαπαιτούμενα και νόμο Κατσέλη - Οι δανειστές  ζητούν λελογισμένες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό

Μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων, «στον αέρα» παραμένουν οι ρυθμίσεις χρεών προς την εφορία και σχεδόν όλα τα μέτωπα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους απεσταλμένους των δανειστών που συντάσσουν την 2η έκθεση μεταμνημονιακής αξιολόγησης για την χώρα μας.


Οι εκπρόσωποι των δανειστών δείχνουν ότι ανησυχούν έντονα για το ύψος της αυξήσεως που σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ (η οποία με βάση τις προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων μπορεί να κυμαίνεται από 5% έως 10%). Ζυγίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις και συνιστούν λελογισμένες αυξήσεις.


Όπως έλεγε σήμερα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος που μετέχει στις συσκέψεις με τους εκπροσώπους της τρόικας «και στην Πορτογαλία λέγανε τα ίδια και προχώρησαν οι Πορτογάλοι. Και είχαν δίκιο οι Πορτογάλοι». Άφησε έτσι ανοικτό και το ενδεχόμενο «μονομερούς ενέργειας» στο θέμα αυτό, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «βέβαια το συζητάμε. Τους λέμε τους λόγους και πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και θετικές».


Δεν διαφαίνεται συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια

Αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες των δανειστών καταγράφεται και σχεδόν σε όλα τα άλλα ζητήματα. Δεν απέκλειαν μάλιστα και το ενδεχόμενο εκπλήρωσης των 16 μνημονιακών δεσμεύσεων, ή και παράτασης του νόμου Κατσέλη. Στο οικονομικό επιτελείο παραδέχονται πως οι δανειστές θα ενοχληθούν αν δεν καλύψουν έγκαιρα και τις 16 δεσμεύσεις. Επί της ουσίας όμως, μέχρι την Παρασκευή δεν φαίνεται πως θα έχει υπάρξει συμφωνία ούτε για το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια –καθώς δεν θα είναι μέρος της έκθεσης- ούτε όμως για τις 120 δόσεις προς την εφορία, καθώς δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση ως τώρα στους επικεφαλής των πιστωτών.

Συγκεκριμένα, η ίδια κυβερνητική πηγή έλεγε ότι:

- Για τις ρυθμίσεις χρεών με έως 120 δόσεις: «Αν κάνουμε μία τέτοια πρόταση -που δεν λέω ότι θα κάνουμε τέτοια πρόταση- όταν την κάνουμε θα την συζητήσουμε μαζί τους. Αλλά για την ώρα δεν τους έχουμε στείλει τίποτα» τόνισε. Άλλη πηγή της κυβέρνησης πάντως διευκρίνιζε ότι μπορεί να μην έχει κατατεθεί ρύθμιση για 120 δόσεις στην εφορία, αλλά για τα χρέη στα Ασφαλιστικά Ταμεία έχει κατατεθεί τέτοια πρόταση του υπουργείου Εργασίας και συζητείται.

- για τον Νόμο Κατσέλη «δεν έχουμε σκεφτεί αν θα υπάρξει παράταση. Θέλουμε πάντως να το τελειώσουμε. Γενικά οι δανειστές θα μας θέσουν κάποιες ερωτήσεις, πώς απαντούμε σε αυτό το πρόβλημα. Οπότε θα τους στείλουμε ένα κείμενο που θα περιέχει τους βασικούς άξονες της δικής μας πρότασης και θα έχει και απαντήσεις. Π.χ. Πως θα αντιμετωπίσετε τους κακοπληρωτές που θα αξιοποιήσουν το νέο σύστημα και δεν θα θέλουν να πληρώσουν μέχρι να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση».

- για τα «κόκκινα δάνεια» εμπλέκεται η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. «Τα κόκκινα δάνεια τα συζητάμε μόνο για να μας βοηθήσουν με την DGcomp, δεν είναι μέρος της έκθεσης» ανέφερε. «Δεν έχουν κάποια υποχρέωση να το γράψουν στην έκθεσή τους. Θέλουμε να μην αργήσουμε ώστε να λάβουμε το ΟΚ το ταχύτερο από την DGcopm» είπε και σημείωσε: «Η έγκριση του σχεδίου για τα κόκκινα δάνεια θα είναι στο report που θα λέει με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα κόκκινα δάνεια» μετά το τέλος του ν. Κατσέλη.

- Για τις αλλαγές στο Δημόσιο και τους «μόνιμους» Γενικούς Γραμματείς παρατηρείται καθυστέρηση. «Θα δούμε πώς θα πάει. Γενικά υπάρχει θέληση να δείξουμε ότι προχωρούμε μπροστά (forward momentum)» ανέφερε η ίδια πηγή.


Συνολικά όμως για το αν μπορεί να μην καλυφθούν και οι 16 δεσμεύσεις, ο αξιωματούχος απάντησε «θα τους ενοχλήσει, θα δούμε».


Αύριο ολοκληρώνονται οι επαφές των πιστωτών με την κυβέρνηση στην Αθήνα και θα ξανασυζητήσουν τα χρηματοοικονομικά και όποια θέματα μένουν σε εκκρεμότητα, αλλά «και πώς προχωράμε μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου που θα βγει η δεύτερη έκθεση. Βέβαια θα πρέπει να έχουμε κλείσει νωρίτερα για να ολοκληρώσουν την έκθεση»

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Ηλίθια Απάντηση

Καμία χώρα δεν φορολογεί ανύπαρκτα λεφτά που υπάρχουν μόνο σαν εγγραφές στις τράπεζες γιατί θα πτωχεύσει άμεσα. Δες αυτό μπας και καταλάβεις τι σημαίνουν βασιλεία 1 2 και 3 στα χρηματοοικονομικά Money As Debt {Full Movie} [Greek Subtitles]

Μην δινεις Ηλιθιες Απαντήσεις.

Όταν ένας οικονομολόγος θέλει να σε πείσει ότι κάποιος που έχει ένα ακίνητο ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει 10% ΕΝΦΙΑ, ενώ όταν ο άλλος που έχει 10.000 ευρώ κατάθεση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει 10% "ΕΝΦΙΑ" χρήματος σε κάνει να θες να του σκίσεις το πτυχίο. Μας λες με άλλα λόγια ότι μπορείς να παρεις ανύπαρκτα χρήματα από έναν ιδιοκτήτη ακινήτου που δεν έχει μετρητά, αλλά δεν μπορείς να μειώσεις τις κατάθεσεις ενός ιδιοκτήτη καταθεσεων γιατί θα .... ??? γιατί ΘΑ ΤΙ?? ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!! ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΑΚΗΣ.

Δεν γίνετε αυτό που λές

Δεν μπορεί να φορολογήσει τις καταθέσεις των δέκα χιλιάδων γιατί την επόμενη χρόνιά ποιος θα αφήσει λεφτά σε τράπεζα. Το ακίνητο δεν μπορείς να το πάς έξω η να το βάλεις κάτω από το στρώμα. Αυτό που λες μπορεί να γίνει μόνο με κούρεμα καταθέσεων για μία φόρα. Στον ΕΝΦΙΑ στα παίρνει κάθε χρόνο, και να το πουλήσεις τα παίρνει από το επόμενο ιδιοκτήτη. Παρεμπιπτόντως φορολογώντας τα κεφάλαια καταθέσεων προκαλείς bankrun και πτώχευση των τραπεζών που δεν έχουν σε μετρητά τα χρήματα. Η βασιλεία 3 που την ξεκίνησαν τώρα είναι να έχουν οι τράπεζες μετρητά το 16% των καταθέσεων. Αν φορολογήσει αυτά τα μετρητά ποιος θα τα αφήσει μέσα το επόμενο έτος και πώς θα τα δώσουν οι τράπεζες που υποτίθεται τα έχουν επενδυμένα σε ομόλογα τίτλους κλπ. αν δεν τα δανείσανε σε θαλασσοδάνεια.

@ Δεν γίνετε αυτό που λές

Γίνεται αυτό που λέω αν υπάρχει διάθεση για Δικαιοσύνη. Κατ αρχήν ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Δεν θα σηκώσεις χρήματα από την τράπεζα. Στην ανάληψη θα κουρευεις 10%, 20%, 50% ανάλογα με το ύψος της ανάληψης. Κάθε χρόνο θα απομειωνεις την κατάθεση με 5%, 10%, 15% (όσο το ποσοστό του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα) ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ 135.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΏΤΗ. ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ να κατάσχουν μόνο ακίνητα και όχι να απομειώνουν ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς. ΓΙΑΤΙ? Μήπως οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΩΝ είναι γεμάτοι με μαύρο και κλεμμένο χρήμα??? ΟΧΙ ΚΑΗΜΈΝΕ ΣΕ ΣΑΚΟΎΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΈΝΑ. (ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΣΑΚΟΎΛΕΣ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΈΧΟΥΝ ΚΟΠΕΊ ΤΟΣΑ ΔΙΣ).

Μιλάς για φόρο συναλλαγών που δεν θέλει η Ευρώπη.

Στην ανάληψη θα κουρεύεις 10%, 20%, 50% ανάλογα με το ύψος της ανάληψης. Οι αναλήψεις δεν αφορούν μόνο προσωπική χρήση αλλά και εταιρική. Αν η ανάληψη αφορά αγορά η λήψη υπηρεσιών θα προστεθεί στο κόστος και θα εκτιναχτεί ο πληθωρισμός στο αντίστοιχο ποσοστό. Μιλάς για φόρο συναλλαγών που προτάθηκε για 1% και δεν θέλει η Ευρώπη και συγκεκριμένα οι πλούσιες χώρες, για μην μειωθεί η εξαγωγική δύναμη τους από την αύξηση των αγαθών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει τη στοιχειώδη ικανότητα και ευθιξία να υποστηρίξει την καθημερινότητα των Πολιτών ενώ ξοδεύει εκατομμύρια αριστερά και δεξιά! Από πότε συζητούν αυτές τις 120 δόσεις; Και να δούμε αν θα εφαρμοστούν! Δεν είναι επίσης ικανή να προστατέψει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις αφού τις άφησε στο έλεος του Θεού. Ενώ π.χ. ένα φυσικό πρόσωπο έχει έστω ένα ακατάσχετο λογαριασμό για να μπορεί να ανασάνει, οι μικρές επιχειρήσεις με τις πολλές υποχρεώσεις, δεν έχουν ούτε καν επαγγελματικό ακατάσχετο λογαριασμό. Κάποιες δυστυχώς κλείνουν μοιραία από ασφυξία, επειδή τις μπλοκάρουν τους λογαριασμούς λόγω κάποιου χρέους και έτσι είναι αδύνατον να λειτουργήσουν! Δυστυχώς προχειρότητα και αναξιοπιστία παντού! Αυτή είναι η πραγματικότητα!

Πολιτική με γιαλαντζί κοινωνικό πρόσημο

"υπολογίζεται ότι το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιών ξεπέρασαν τις 135.000, είτε λόγω αδυναμίας των κληρονόμων να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς είτε επειδή εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μελλοντικά στο κόστος κατοχής του ακινήτου, π.χ. λόγω υψηλού ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου" ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΑΝ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Οι πλούσιοι μια χαρά τα έχουν τα χρήματα αφορολόγητα στις τράπεζες και τις θυρίδες. Σιγά μη φορολογηθούν δίκαια βάσει περιουσιολογιου.

Μπούμερανγκ το "δεν πληρώνω".

Τη στιγμή που το σπίτι είναι υποθηκευμένο δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να περάσει σε κληρονόμο πριν εξοφληθεί φόρος και δάνειο.

Συμφωνώ αλλά

Δεν αφήνουν οι οικονομικά κρατούντες διεθνώς. Η μεγαλύτερη πληγή στην φορολογία διεθνώς είναι η άνιση κατανομή των φόρων προς όφελος των πλουσιοτέρων. Η αυτοτελής φορολογία είναι το κόλπο να μην πληρώνουν νόμιμα οι πλούσιοι. Όπως αναφέρεις ο τόκων των καταθέσεων, τα κέρδη των μετοχών και τα μισθώματα των ακινήτων πληρώνουν με ενιαίο συντελεστή φόρου η σε μικρότερες κλίμακες σε πλήρη αναντιστοιχία με το εισόδημα. Δεν μπαίνουν στην συνολική κλίμακα των εισοδημάτων. Ακόμη και ο ΕΝΦΙΑ φτιάχτηκε σαν την αυτοτελή φορολόγηση με το μέτρο και ειδική κλιμάκωση χωρίς να αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία του ακινήτου. Το περιβόητο περουσιολόγιο είναι αδύνατο να υπάρξει γιατί θα πρέπει να καταργηθεί η ανωνυμία των μεγαλομετόχων που θα πρέπει να βάλουν τα πραγματικά εισοδήματα άπό καθε πηγή. Οτιδήποτε άλλο δεν θα έχει σχέση με περουσιολόγιο. Φτιάχνετε πανεύκολα με ένα νόμο που θα κατάσχει, ότι μεταπωλείτε χωρίς να είναι δηλωμένο σε φυσικό πρόσωπο.

Απάντηση σε Συμφωνώ αλλά

"Δεν αφήνουν οι οικονομικά κρατούντες διεθνώς" αυτό που γράφεις είναι ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ. Ποιος σου λέει πόσο φόρο πρέπει να πληρώσει μητσος και ποσο ο τακης? Όταν ξεκίνησε η κρίση υπήρχαν στις τράπεζες 300.000.000.000 καταθέσεις. Την αποθηκουλα των 10 τετραγωνικών την φορολογησαν, τα 300 δις όχι. Ουτε όταν (ΚΑΚΩΣ) σφραγησανε τις τράπεζες δεν αγγιξαν ευρω από τον τεραστιο πλουτο, απλα καταστρεψανε τις μικροεπιχειρησεις. Φορομπηκτικη πολιτικη με πλουτοκρατικο προσημο.

Αν δεν το κατάλαβες μάθε λογιστικά

Η φορολογία που θα πληρώσει ο μήτσος και πόσο ο τάκης δεν μπορεί να εντοπιστεί αν όπως λες ο μήτσος έχει καταθέσεις εκατομμύριων και πληρώνει αυτοτελή φορολόγηση 15% στους τόκους ενώ αν μπουν σε κλίμακα εισοδήματος θα πληρώσει 60%. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει αν ο μήτσος έχει εκατομμύρια μετοχές και τα κέρδη θα φορολογηθούν αυτοτελώς με 29% αντί με 60% αν μπουν στο ετήσιο εισόδημα. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο πλανήτη που έχουν εταιρείες κολοσσούς πληρώνουν το ίδιο ποσοστό με τον τάκη που έχει εκατό μετοχές η χίλια ευρώ στην τράπεζα και την αποθήκη που λες. Αν έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από 60.000 κάνεις Ανώνυμη εταιρεία για να πέφτει το ποσοστό φορολογίας. Αν έχεις τεράστια κεφάλαια και εισοδήματα. Τα πας σε offshore για πληρώνεις 4% έως 10%. Στο Ε1 μπαίνουν στους κωδικούς 659,657,617,781,783,787 με ανάλογα παραστατικά και δεν πληρώνεις μία στο Ελαδιστάν. Αυτή η φορολογική απατεωνιά αν το ψάξεις συμβαίνει διεθνώς με μικροδιαφορές.

@ Αν δεν το κατάλαβες μάθε λογιστικά

Αυτά που παραθέτεις είναι μεταμεσονύχτια λογιστικά. Όποιος τα βάζει σε οφσορ δεν θα φορολογείται αν έχει φορολογηθεί έξω για το εισόδημα. Για την κατοχή μέσα σε Ελληνική Τράπεζα ή για ακίνητο μέσα σε Ελληνικό έδαφος να πληρώνει φόρο. ΟΛΟΙ ΌΜΩΣ. ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΡΌΙΔΑ ΜΟΝΟ.

Έχεις κολλήσει στον ΕΝΦΙΑ

Έχεις κολλήσει στον ΕΝΦΙΑ που το κράτος εισπράττει 2,5 δις που συμφωνώ ότι εξαιρούνται η αδικούνται μερικοί , και δεν πληρώνουν όλοι. Η νόμιμη φοροδιαφυγή της αυτοτελούς φορολογίας που δεν καταλαβαίνεις είναι πολλαπλάσια. Πάρε άλλο ένα παράδειγμα. Έχεις 1.000.000 μετοχές που έχουν κέρδος ένα ευρώ η μία. Το εκατομμύριο που αποτελεί εισόδημα πληρώνοντας αυτοτελώς (παρακράτηση φόρου στην εταιρεία) πληρώνεις με ποσοστό της πλάκας. Αν πλήρωνες στην κλίμακα εισοδήματος ως φυσικό πρόσωπο θα πλήρωνες 60% ήτοι 600.000 φόρο. Αυτός που έχει εκατό μετοχές και κέρδος εκατό ευρώ φορολογείται στο κέρδος που αποτελεί εισόδημα με το ίδιο ποσοστό με αυτόν που έχει εκατομμύρια. Βάλε όλα τα κέρδη εταιρειών και ποιοι τις κατέχουν, να αντιληφθείς τα νούμερα. Πάρε 100 μετοχές της Amazon για πληρώνεις με το ίδιο ποσοστό στα κέρδη με τον Τζεφ Μπέζος.

σάικο

καλά σοβαρά τώρα ποιος τους παίρνει στα σοβαρά ;;; δες εδώ φώτο ... τα χάπια μου

mxylog

κατά τα άλλα λειτουργούμε αυτόνομα και έχουμε βγει από τα μηνμόνια και ασκούμε δική μας κοινωνική πολιτική αλ6!!!!!!!!

Φασουλής

Καμαρώστε ένα φασουλή με κόκκινο σακίδιο. Ούτε να μιλήσει δε μπορεί. Πόσο μάλον να διαπραγματευτεί. Τι ανθρώπους πληρώνουμε..!

Απατεώνες και οι δανειστές

Οι δανειστές ζητούν λελογισμένες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, αλλά κουβέντα για τις αυξήσεις μετακλητών από 1.200 σε 1.500. Τρείς βασικοί στα κομματόσκυλα των μετακλητών. Αν δεν τροφοδοτήσουν το σύστημα της χούντας θα καταρρεύσει.

tom mix

Πάμε για 5 μνημόνιο Ε??,Α ρε κουλη,κάνε γρηγορά,βγες να σωθούμε,.

Ιχνιλατης

Καλα δεν βγηκαμε απο τα μνημονια;; και δεν ασκουμε δικη μας περηφανη πολιτικη;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4438255

«Μόλις λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους δημαγωγίας και λαϊκισμού», αναφέρει σε δήλωσή του ο τιομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας