«Καμπανάκι» Στουρνάρα για τα «κόκκινα δάνεια»: Η εκκρεμότητα τρομάζει τις αγορές

«Καμπανάκι» Στουρνάρα για τα «κόκκινα δάνεια»: Η εκκρεμότητα τρομάζει τις αγορές

Με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη αστάθεια και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των τραπεζικών μετοχών, όπως σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

stournaras01
Έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών από ξένους επενδυτές, επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Τράπεζας Πειραιώς για τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η πρόταση της ΤτΕ παρουσιάζεται σήμερα και αύριο σε επενδυτές στο Λονδίνο, ενώ τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και τα δύο σχέδια για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων -τόσο αυτό του ΤΧΣ και του υπουργείου Οικονομικών όσο και αυτό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οπως εξήγησε, η εκκρεμότητα αυτή «τρομάζει» τις αγορές, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη αστάθεια και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των τραπεζικών μετοχών.

Ερωτηθείς για πρόσφατα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αναφορικά με την επιβολή από την ΤτΕ πλήρους κάλυψης σε προβλέψεις και στα παλαιά δάνεια, διευκρίνισε ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του SSM και ότι οι σχετικές ρυθμίσεις, που απαιτούν κατά 100% κάλυψη των νέων δανείων, είναι γνωστές εδώ και καιρό.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση για τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας μπορεί και πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον μέσα από την κατεύθυνση κεφαλαίων σε δράσεις που αποφέρουν θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία και την καθοδήγηση των πελατών του στην ορθή διαχείριση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Στουρνάρα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης