Υπερ-επαγγελματικό ταμείο για τον ιδιωτικό τομέα ετοιμάζει η ΓΣΕΕ

Υπερ-επαγγελματικό ταμείο για τον ιδιωτικό τομέα ετοιμάζει η ΓΣΕΕ

Στόχος η παροχή συμπληρωματικής ασφάλισης σε περίπου 2 εκατ. μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα - Θα καλύπτει και τους 750.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό – Πώς αποτιμούν το σχέδιο ειδικοί της ασφάλισης

ergazomenoi
Τη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου σχεδιάζει η ΓΣΕΕ για τη χορήγηση συμπληρωματικών παροχών (επικουρική) και εφάπαξ στους Έλληνες μισθωτούς με δεδομένο ότι τα δημόσια επικουρικά ταμεία έχουν καταρρεύσει.

Ανέθεσε ήδη σε γραφείο την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης αν και πολλοί ειδικοί στην ασφάλιση θεωρούν το σχέδιο ως μετέωρο βήμα λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων τόσο από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευρά των εργαζόμενων.

Το σχέδιο προβλέπει στην αρχή η επιβάρυνση να είναι μικρή (0,50% για τον εργαζόμενο, 1% για τον εργοδότη) καθώς ακόμα δεν υπάρχει χώρος για πρόσθετη επιβάρυνση του μη μισθολογικού κόστους. Το ταμείο θα καλύπτει τους περίπου 750.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ενώ από τον βασικό κορμό του θα μπορούν να επικρέμονται και ασφαλιστικοί κλάδοι οι οποίοι θα καλύπτουν επαγγελματικούς χώρους ενδεχομένως με επιπρόσθετο ασφάλιστρο. Επίσης εκτός από τους κλάδους και κάποια εταιρεία εάν το επιθυμεί, θα μπορεί να καταβάλλει και υψηλότερα ποσοστά ασφάλισης για τους εργαζόμενούς της κατά τα οριζόμενα στο καταστατικό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης