Νέα υψηλά 6 μηνών καταγράφει ο χρυσός

Νέα υψηλά 6 μηνών καταγράφει ο χρυσός

Οι αυξημένες πολιτικές/γεωπολιτικές εντάσεις και το πρόσφατο sell off στις αγορές οδηγούν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια

xrysos
Αυξημένη είναι για μια ακόμη φορά η ζήτηση των επενδυτών για τον χρυσό, γεγονός που οδηγεί την τιμή του πολύτιμου μετάλλου σε νέα υψηλά 6 μηνών.

Όπως είθισται, οι αυξημένες πολιτικές/γεωπολιτικές εντάσεις και το πρόσφατο sell off στις αγορές οδηγούν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.

«Η τελευταία κίνηση στον χρυσό πρέπει να αποτελεί μία έντονη υπενθύμιση στους επενδυτές ότι ο χρυσός σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένα ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε μακροπρόθεσμης στρατηγικής επένδυσης, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει αποδείξει το βάρος του όταν οι αγορές γίνουν ταραγμένες», σχολιάζει ο Stephen Innes της επενδυτικής εταιρείας OANDA.

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Φεβρουαρίου καταγράφει άνοδο 0,30% στα 1,275 δολ η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,69% στα 14,92 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου 2019 ενισχύεται κατά +0,99% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 797,20 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης