«Τρενάκι του τρόμου» η Wall Street: Σε χαμηλό 15 μηνών οι δείκτες

«Τρενάκι του τρόμου» η Wall Street: Σε χαμηλό 15 μηνών οι δείκτες

Σε χαμηλά 15 μηνών οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης - Οι επενδυτές τρόμαξαν από τον αυστηρό τόνο του Πάουελ, περίμεναν πιο χαλαρή πολιτική - Έως και 900 μονάδες βούτηξε ο Dow, σφυροκόπημα σε τράπεζες και τεχνολογίες - Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Fed για την οικονομία - Στο 2,77% το αμερικανικό 10ετές

wall_wen
Έαν η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς, η σημερινή ήταν ακατάλληλη... γενικώς.

Με μια ματιά: Η Fed αύξησε τα επιτόκια, ωστόσο και παρότι μίλησε για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, δε σκοπεύει να «ξεσφίξει» τα χαλινάρια όσο θα περίμενε κανείς.

Αποτέλεσμα η Wall Street να βουτήξει σε χαμηλά 15 μηνών. Ο Dow Jones μάλιστα έφτασε ενδοσυνεδριακά να χάνει έως και 900 μονάδες. Τράπεζες και τεχνολογίες κατέγραψαν μεγάλες απώλειες, ενώ το 10ετές αποκλιμακώθηκε στο 2,77%.

Όμως γιατί συνέβη αυτό;

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Fed και την εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση για τα επιτόκια, οι επενδυτές προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν σινιάλα για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής, της οικονομίας και κατ' επέκταση της πορείας των αγορών.

Η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή αύξηση επιτοκίων. Όσοι όμως πόνταραν σε μια εξτρα-χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed στο μέλλον (λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ αλλά και της πίεσης Τραμπ σε Fed)... κάηκαν.

Κλείσιμο
Έτσι, παρότι οι δέικτες κατέγραφαν κέρδη της τάξεως του 1% κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, την τελευταία ώρα συνέβη... μακελειό.

Για πιο αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης