Κοινωνικό Μέρισμα: «Έπεσε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων

merisma

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα επρόκειτο να ανοίξει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο η φόρτωση του συστήματος παρουσίασε... δυσκολίες

«Πεσμένη» φαίνεται ότι έιναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, μέσω της οποίας μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα επρόκειτο να ανοίξει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 07.12.2018, ωστόσο το σύστημα δεν φάνηκε να... ανταποκρίνεται.

Όποιος προσπαθεί αυτή την ώρα να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr, βλέπει μία εικόνα, η οποία πληροφορεί ότι «η εφαρμογή είναι προσωρινά μη διαθέσιμη».

Πάντως σε κάποια στιγμή, φαινόταν η σελίδα να μην έχει καν πρόσβαση και η εικόνα που αντίκρυζαν οι ενδιαφερόμενοι ήταν η κάτωθι:

merisma


Λίγο μετά τις 9.30 η σελίδα φάνηκε να λειτουργεί εμφανίζοντας την παρακάτω εικόνα: 

merisma__2_


Παρόλα, αυτά λίγα λεπτά αργότερα η πλατφόρμα εμφάνιζε ξανά το μήνυμα «προσωρινά μη διαθέσιμη». Από την ΗΔΙΚΑ αναφέρθηκε ότι η πλατφόρμα δεν είχε ακόμη φορτωθεί και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι έβλεπαν τα εν λόγω μηνύματα. 

Η πρώτη πληρωμή, εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα και ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό περιουσιακό όριο τίθεται στα 125.000 αντί για 120.000 ευρώ πέρυσι, ενώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού – ενήλικο ή ανήλικο – το όριο προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι.

Η κλίμακα τερματίζει στα 185.000 ευρώ αντί για τα 180.000 ευρώ πέρυσι.
Την ίδια στιγμή διατηρούνται οι ίδιες εισοδηματικές κλίμακες, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν κερδίζει ή χάνει το μέρισμα εξαιτίας εισοδήματος.
Ωστόσο οι δικαιούχοι θα μετρήσουν απώλειες στο ποσό που τελικά θα λάβουν καθώς είναι “ψαλιδισμένο” από 50 έως 150 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Τι ισχύει για τους ανέργους

Άτομα με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον 6 μήνες εντός του 2018 ευνοούνται όπως και πέρυσι στα εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα, όσοι έχουν 6 μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 30 Νοεμβρίου 2018 μπορούν να αφαιρέσουν έως και 9.000 ευρώ από το εισόδημα που δήλωσαν για το 2017, ώστε να μην χάσουν το φετινό μέρισμα επειδή πέρυσι δούλευαν και είχαν εισόδημα. Αν έχουν πάνω από 6 μήνες ανεργίας το 2018, προστίθενται επιπλέον 1.500 ευρώ “έκπτωσης” από το εισοδηματικό κριτήριο για κάθε μήνα ανεργίας επιπλέον του 6μηνου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

manolis

Φαίνεται ότι είστε ένα site που απεχθάνεται την σημερινή Κυβέρνηση. Προσωπικά ψηφίζω Νέα Δημοκρατία και είμαι και μέλος. Οι ειδήσεις μπορούν να γραφτούν με πολλούς τρόπους αλλά ο δικός σας είναι μίζερος. Προκαλείται την αρνητίλα. Είστε τραγικοί. Κάθε πρόταση που ξεστομίζετε ρίχνει χολή.

ΜΠΑΝΤΟΝΕΤΑ

ΕΣΥ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 300 ΕΥΡΩ ΕΛΥΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 3.000 ΕΥΡΩ ! MΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η'ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ '' ΚΑΙ ''ΑΛΗΘΙΝΑ'' !!!!!!!!!!!!!!!!

Ε

Ανοιξε, εγινε εστω και με κολληματα και εγκριθηκε. Salut !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης