Ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα: Πόσο μειώνεται και ποιοι το παίρνουν για πρώτη φορά

koinoniko-merisma-3

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.  Πόσο χάνει κάθε κατηγορία από τα “ψαλιδισμένα” ποσά

Πέντε κατηγορίες νοικοκυριών που πέρσι “κόπηκαν” από το μέρισμα λόγω αξίας ακίνητης περιουσίας συμπεριλαμβάνονται φέτος στους δικαιούχους. Η αλλαγή αυτή προκύπτει επειδή βελτιώθηκαν ελαφρώς τα περιουσιακά κριτήρια στην φετινή Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων, στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες και η πρώτη πληρωμή έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό περιουσιακό όριο τίθεται στα 125.000 αντί για 120.000 ευρώ πέρυσι, ενώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού – ενήλικο ή ανήλικο – το όριο προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι. Η κλίμακα τερματίζει στα 185.000 ευρώ αντί για τα 180.000 ευρώ πέρυσι.
Την ίδια στιγμή διατηρούνται οι ίδιες εισοδηματικές κλίμακες, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν κερδίζει ή χάνει το μέρισμα εξαιτίας εισοδήματος.
Ωστόσο οι δικαιούχοι θα μετρήσουν απώλειες στο ποσό που τελικά θα λάβουν καθώς είναι “ψαλιδισμένο” από 50 έως 150 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Τι ισχύει για τους ανέργους
Άτομα με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον 6 μήνες εντός του 2018 ευνοούνται όπως και πέρυσι στα εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα, όσοι έχουν 6 μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 30 Νοεμβρίου 2018 μπορούν να αφαιρέσουν έως και 9.000 ευρώ από το εισόδημα που δήλωσαν για το 2017, ώστε να μην χάσουν το φετινό μέρισμα επειδή πέρυσι δούλευαν και είχαν εισόδημα. Αν έχουν πάνω από 6 μήνες ανεργίας το 2018, προστίθενται επιπλέον 1.500 ευρώ “έκπτωσης” από το εισοδηματικό κριτήριο για κάθε μήνα ανεργίας επιπλέον του 6μηνου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ιωάννης

Είναι απίστευτοι! Πέρυσι αγόρασα αυτοκίνητο και έδωσα 4.200€. Μου το βάζουν μέσα στο εισόδημα και χάνω το μισό μέρισμα με 3 παιδιά!

Σισι

Το κοινωνικό μέρισμα δεν χορηγείται βάσει του φορολογητέου εισοδήματος; Γιατί προσθέτουν και το επίδομα τέκνων; Τελικά οι Έλληνες που έχουν μια δουλειά και παίρνουν ψίχουλα θεωρούνται πλούσιοι & για αυτό δεν θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα.Ας το πάρουν αυτοί που δουλεύουν μαύρα ή είναι συνταξιούχοι του εξωτερικού και στην Ελλάδα δεν φαίνονται τα εισοδήματα τους. Θα φορολογούνται οι Έλληνες για να τα δίνουμε σε αυτούς.

MIA ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ !@

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης