Σε χαμηλά διμήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

eliinika_09

Στον αντίποδα, οριακή αύξηση σημειώθηκε στην απόδοση των 6μηνων εντόκων γραμματίων

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου έκλεισαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που εξακολουθούν να επηρεάζονται άμεσα από την πορεία των ιταλικών κρατικών τίτλων και έτσι πήραν ανάσα από την αποκλιμάκωση των ομολόγων της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, στο επίπεδο του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, σημειώθηκε οριακή άνοδος της απόδοσης των 6μηνων εντόκων γραμματίων που εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο περιόρισε την απόδοσή του στο 4,15% (από 4,23% χθες και 4,335% πριν από μια εβδομάδα), επιστρέφοντας στα επίπεδα των αρχών Οκτωβρίου και του περασμένου Μαρτίου. Στο πιο χαμηλό σημείο του τελευταίου διμήνου βρέθηκε σήμερα και το αντίστοιχο ομόλογο της Ιταλίας, η απόδοση του οποίου υποχώρησε στο 3,076%. Έτσι, το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης σε σύγκριση με το γερμανικό 10ετές ομόλογο, μειώθηκε στις 279 μονάδες βάσης για την Ιταλία και στις 387 για τη χώρα μας.

Ανάλογη πορεία με τον 10ετή ελληνικό κρατικό τίτλο ακολούθησε σήμερα και ο 5ετής: η απόδοσή του μειώθηκε στο 3,211% (από 3,26% χθες και 3,327% πριν από μια εβδομάδα), επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρισκόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της χώρας μας, ο ΟΔΔΗΧ άντλησε σήμερα 1,25 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων 6μηνής διάρκειας με απόδοση 0,90%, η οποία ήταν οριακά υψηλότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 31 Οκτωβρίου, όταν η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 0,85%.

Στη σημερινή δημοπρασία υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,66 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,33 φορές (από 1,33 φορές στην προηγούμενη έκδοση). Επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού (δηλαδή, ύψους 375 εκατ. ευρώ) μπορούν να υποβληθούν έως αύριο, 6 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

118
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

145
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

syntaksiouxoi_main02

Λιγότερα χρήματα απ' όσα είχαν υπολογίσει βλέπουν στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι - Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μεικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6%

230