Σε χαμηλά διμήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

eliinika_09

Στον αντίποδα, οριακή αύξηση σημειώθηκε στην απόδοση των 6μηνων εντόκων γραμματίων

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου έκλεισαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που εξακολουθούν να επηρεάζονται άμεσα από την πορεία των ιταλικών κρατικών τίτλων και έτσι πήραν ανάσα από την αποκλιμάκωση των ομολόγων της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, στο επίπεδο του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, σημειώθηκε οριακή άνοδος της απόδοσης των 6μηνων εντόκων γραμματίων που εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο περιόρισε την απόδοσή του στο 4,15% (από 4,23% χθες και 4,335% πριν από μια εβδομάδα), επιστρέφοντας στα επίπεδα των αρχών Οκτωβρίου και του περασμένου Μαρτίου. Στο πιο χαμηλό σημείο του τελευταίου διμήνου βρέθηκε σήμερα και το αντίστοιχο ομόλογο της Ιταλίας, η απόδοση του οποίου υποχώρησε στο 3,076%. Έτσι, το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης σε σύγκριση με το γερμανικό 10ετές ομόλογο, μειώθηκε στις 279 μονάδες βάσης για την Ιταλία και στις 387 για τη χώρα μας.

Ανάλογη πορεία με τον 10ετή ελληνικό κρατικό τίτλο ακολούθησε σήμερα και ο 5ετής: η απόδοσή του μειώθηκε στο 3,211% (από 3,26% χθες και 3,327% πριν από μια εβδομάδα), επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρισκόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της χώρας μας, ο ΟΔΔΗΧ άντλησε σήμερα 1,25 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων 6μηνής διάρκειας με απόδοση 0,90%, η οποία ήταν οριακά υψηλότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 31 Οκτωβρίου, όταν η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 0,85%.

Στη σημερινή δημοπρασία υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,66 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,33 φορές (από 1,33 φορές στην προηγούμενη έκδοση). Επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού (δηλαδή, ύψους 375 εκατ. ευρώ) μπορούν να υποβληθούν έως αύριο, 6 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

misthologiko_xasma

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά ότι θα χρειαστούν αιώνες για την ισότιμη μισθολογική μεταχείριση ανδρών και γυναικών – Ανάμεσα στις 149 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 78η θέση σε ζητήματα μισθολογικής ισότητας

2015_oikonomia_xristougenna-katastimata

Σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές

doxe

Τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται έως και το 135% - Την αμέσως μεγαλύτερη άνοδο μετά τις ελληνικές, προβλέπεται να έχουν οι ιταλικές τράπεζες - Τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου πανευρωπαϊκά

marathon_arthro

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).